Lemezfelnit milyen szerszámmal lehet lecserélni? Akkus csavarozóval lehet, milyen végződés kéne hozzá (mi a neve)? Vagy úgyis csak szervízben érdemes beállítani?
Figyelt kérdés
Szóval egy akkus fúró-csavarozót vennék, amihez úgye nem csak fúrószálat, hanem csavarozó bit végződéseket is lehet csatlakoztatni. De annak a célszerszámnak, eszköznek mi a neve, amivel a felniken lévő anyának le / fel lehet csavarozni? Van olyan, ami csatlakoztatható akkus csavarozóhoz? Mi a neve? Vagy inkább ehhez külön, más szerszám kell? Saját kezűleg próbálkozzak vagy szervízben csináltassam? Előbbi előnye, hogy olcsóbb, de félek, hogy ha nem jó a kerékbeállítás, többet ártok vele, Most akarok felniket venni külön a nyári gumiknak Suzukira.2010. márc. 21. 12:24
1/5 anonim válasza:
Az akkus csavarozó nem fogja bírni lelazítani, utánna meg rendesen ráhúzni. Érdemesebb egy keresztkulcsot vanni(az jó minden autóhoz), és a gyári emelővel megemelni. Attól hogy kereket cserél valaki nem kell futóművet állítani.
2/5 anonim válasza:
Nem egészen értem a kérdést, de ha jól sikerült értelmeznem akkor akkusfúróval akarsz kereketcserélni. Namármost egy akkusfúróban nemigen van akkora erő (max valami több 100000 Huf-osba), hogy rendesen meg tudja szorítani a kerékcsavarokat, és gondolom nemakarod 130-nál elhagyni valamelyik kerekedet... Ugyhogy ha csak szimplán le akarod cserélni az autód kerekeit akkor használj sima dugókulcsot (általában 17es v. 19es kell), ha meg nagy üzemi szinten akarsz kereketcserélgetni akkor vásárolj kompresszort + légkulcsot.
3/5 A kérdező kommentje:
Tehát dugókulcs, keresztkulcs (kerékkulcs). Ezeket a neveket nem tudtam. Most már legalább tudom, mi az eszköz neve. Már csak abban nem vagyok biztos, hogy én saját kezűleg éppen megfelelő erővel tudnám-e meghúzni. Mert ugye, ha gyenge a húzás, kilazul és igen balesetveszélyes lenne 130-nál... De ha esetleg túl erős lenne, az sem jó, mert eltörhet a csavar. Mondjuk nem tudom, arra mekkora az esély, hogy felnin túl erősen húzzam meg, de biciklikormányon előfordult már, hogy olyan erősen sikerült meghúzni, hogy el is tört a csavar (vagy elkopott a menete). Szóval a meghúzáshoz szükséges erőben nem vagyok biztos.
2010. márc. 21. 22:21
4/5 anonim válasza:
bemész az autósboltba,kérsz egy kereszkulcsot kerékanyához. 4 féle méret van a négy felén. kiválasztod ami jó a suzukira,aztán elkezded meglazítani az anyákat a felnin. ha nem megy kézzel,tegyél rá vascsövet. aztán ugyanúgy visszahúzod a csavarokat,átlósan. először csak finoman húzd meg kézzel,aztán ha a helyén van a felni akkor erősen ráhúzol két kézzel. nem fogod sem ,eltörni sem megszakítani a csavart,mert ahhoz azért nagy erő kell. én is kulccsal csinálom a szerelést.
5/5 anonim válasza:
Elektromos fúróval ne akarj kereket cserélni. Nekem még 24 literes kompresszorral és légkulccsal sem ment. A legjobb a kerékkulcs. (ami általában van az autóhoz alapból is.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!