Ha a B kategóriás jogosítvány kategória érvényessége lejárt, mennyi ideig lehet hosszabítani úgy, hogy ne kelljen újravizsgázni? Van valami határidő, vagy nincs?
Ha egyszer levizsgáztál többször nem kell, csak az orvosit kell megújítani meghatározott időszakonként.
( Kivéve persze, ha eltiltanak egy időre, vagy utánképzésre köteleznek.)
"Beviz Elek nevű felhasználó válasza:
Sajnos sosem jár le, pedig 5 évente jó lenne egy 1órás kis vezetgetés vizsgabiztossal."
A vezetői engedély=felelős vagyok a tetteimért, csakis kizárólag én. Ha nem frissítem a tudásomat, s baj lesz belőle, akkor a következményét is viselnem kell. Minden autósiskola nyitva azok előtt, akik szeretnének gyakorolni oktató mellett.
Igazad van, de sajnos vannak olyanok akik:
-egyáltalán nincs érzékük hozzá
-vizsgán átrúgdosták és azóta senki nem tanította
-sosem fog fizetni pár pótóráért
Az ilyeneket kiszűrnén az 5 évenkénti "ellenörző" vizsgákkal és örökre elvenném a jogosítványukat.
#2.
"pedig 5 évente jó lenne egy 1órás kis vezetgetés vizsgabiztossal." - Ez szerintem teljesen felesleges lenne.
Aki vezet, az egyre nagyobb rutint szerez. Felesleges 5 évente drága pénzen ellenőrizni, hogy rutinosabb-e már mint korábban. Rosszabbul biztos nem fog vezetni, mint amikor levizsgázott.
Viszont annak lenne értelme, hogy időnként az eltelt évek alatt bevezetett jogszabályi változásokból kelljen vizsgázni.
Ott van egyel feljebb egy video. Megnézted mielőtt leìrtad a választ?
A jogosítvány megszerzése nem azt jelenti hogy a tanuló milyen ügyes és már igazi sofőr. Azt jelenti, hogy ismeri a szabályokat, többé-kevésbé tudja kezelni az autót és kimehet a forgalomba. Ettől függetlenül nem jó sofőr. 5 év után sokkal szigorúbb vizsgabiztosok ülnének és sok jogsit bevonnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!