Autó vásárlás elött állok, nem tudok dönteni milyen autót vegyek? A keret amit rászánnék 4000 euró körül lenne, Erdélyben. (ettöl függetlenül sokak véleményét várom)
19 éves vagyok, hajóspincérként dolgozom, ebből kifolyólag 2 havonta vagyok itthon 2 hetet. Erre az alkalomra kellene egy megbizható autó. Jelenleg egy 1993-mas F Astránk van, amire most rá kellene költeni kb 200.000 forintot, hogy autó legyen belőle megint, mivel eléggé levan robbanva.
Ezért gondoltam arra, hogy egy új (használt) autót néznék, ami megfelelne a következő kritériumoknak:
- ne kerüljön horribilis összegbe a fenntartása
- ne kelljen benzinkutat kötnön utána, viszont a 90 km/h sebesség ne legyen azért limit (nem szeretek száguldozni, de a jelenlegi Astránk 130-as tempóval még elég szépen ment, ha felvette a ritmust :D )
- javítása is megoldható legyen normális keretek között
Az autót inkább a közelebbi városba járáshoz használnám (7-8 km), és városban autókázni, viszont a 230 km-re lévő repteret is szeretném néha meglátogatni vele. Ezen kivül ha ugy van, elmennék vele ide-oda kiruccanni, vagy mondjuk nagyszüleimhez.
Amikor dolgozom, az autót anyukám vezetné, ő a 15 km-re lévő nagyszüleimet szokta látogatni, hetente, kéthetente, mikor hogy.
Nem vagyok autó szakértő, de amit találtam, és úgy gondoltam hogy jo:
Opel Astra H 1.7CDTI (2005)
Volkswagen Golf 5 Plus 1.9(talán TDI)
Tehát röviden: autó, 4000euróig.
Köszönöm a véleményeiteket!
A kor a másik tényező, ami elbizonytalanit.
A mostani autót már a rozsda sajnos nagyon öli... egy tiz évvel idősebb autónal mennyire hasonló a helyzet?
Melyik évjáratbol nézegessek?
Nagyfateromnak Loganja van, 1.6-os, benzines.
Nem cserélném el a mi Opelunkkel.
Lassu, lomha, merev, nem szeretem vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!