Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha le homok szoroztatom az...

Ha le homok szoroztatom az alufelnieimet és mielőtt lefesteném akkor előtte le kell alapozni vagy simán rá fújhatom a festéket a felnikre?

Figyelt kérdés

2015. nov. 23. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Először még csiszolhatsz rajta egy csomót,mert ha valami durvább szemcsével homokozzák,az úgy összeveri az alu felületé,hogy úgy fog kinézni mint a 80-as smirglipapír!
2015. nov. 24. 07:29
 2/4 joco5582 ***** válasza:

Én biztosan nem homok fúvatnám. Jól írja az előző lommentelő. Az alut inkább gyöngyel szokták szórni, az matt fényt ad neki.

Sokan nem javasolják a szemcseszórást sem, mert az anyagot zömíti. Egy puha alumínium esetén ez okozhat gondot. Más kérdés, hogy a felni ötvözet.

Nem lehetne, hogy komoly oldószer, meg kromofág, csiszolás és javítás, aztán festés?

Egyébként nagyon ritka az a festék amihez nem kell alapozó. A legtöbbször az ilyen egy komponensú festések nem hosszú életűek. Értsd egy koccanás, és lepattogzik. Legalábbis nekem az alapozó nélküli dezodoros fújás, ennyit bírt.

Remélem segítettem

2015. nov. 24. 12:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam a homok szórást mert olyan érdekes alakja van a felninek amihez ecsettel (kromofággal) vagy csiszolópappirral nem férek hozzá !

Sokat segítettek

2015. nov. 24. 14:04
 4/4 joco5582 ***** válasza:

Néhány dolgot már szemcse szórtam\homokfuvattam. És pont ezért akartam én is, ahogy nálad. Azt hittem, hogy a zegzugos elemekhez, vékony peremekhez ez jobb lesz. De azt vettem észre, hogy amit kézzel nehéz elérni, azt ez se fogja szépen "lecsiszolni\megtisztítani". Lehet azon is múlik, hogy aki csinálja mennyire lelkiismeretes, de én még mindig egy komoly tisztítószerrel próbálkoznék. Vannak olyan cuccok, amik nagyon látványosak. Én megkérdeznék egy ezzel foglalkozó szakit. Lehet nem is olyan vészes áron újjá varázsolja neked.

Azért hozzá kell tenni egy felninek nagyon strapának kell lennie, úgy értem ezt tényleg éri a víz, só, hideg, meleg, fékpor kavics satöbbi és az alufelnin is van egy védő lakk. Különben az is tönkremenne. Csak ott nem rohad, hanem oxidál.

2015. nov. 25. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!