Át tudom vészelni a telet nyári gumival? Dunlop sp sport, nincs téli gumim, és nagyo nrossz télen nyári gumival?
Jó a téli gumi,a szüleim 1000 km-t sem mennek nyáron, úgyhogy javasoltam, le se vetessék a téli gumit.
Visszatérve az 5-ösre, azon gondolkodtam, ha a gyalogátkelőhely előtt nyáron téli gumival hirtelen fékezek sokkal előbb megállok-e, mint a nyári gumival, amivel esetleg mögöttem jönnek, vajon nem kellene nyáron is a jobban tapadó téli gumit használni?
A téli télen jobb, a nyári nyáron. Ha a téli jobban tapadna nyáron, akkor nem gyártanának kevésbé tapadó nyárit. Nem?
Ha téli gumival melegben mész, egy tempós kanyarban érezni ahogy nyúlik a gumi, sokkal kevésbé stabil mint a nyári. Nyugodt tempóval lehet vele közlekedni, de nem lesz rövidebb a féktávod!
Régen voltak telek ,ilyentájt már többször ki kellett lapátolni a havat a kocsi körül,mégse jártak téli gumival és nem volt miatta több baleset. Manapság a sok kamu mese reklám miatt az emberek cserélgetik a gumit miközben december van és 15fok nappal, éjjel meg 1 fok. Akkor éjjel télivel kell menni délben meg átcserélni nyárira,ugye? Mert a propagandaduma azt mondja "7fok alatt véged van" Venni kell egy 4évszakost és kész.
Ugye senki nem hiszi hogy a mai technológiával képtelenség és lehetetlen vacak 40-50fok hőkülönbséget elviselő gumikeveréket gyártani,miközben olyan gumialkatrészek vannak egyes gépekben amiknek akár több száz fokos hőterhelést el kell viselniük szerkezetváltozás nélkül? Gumigyárak meg röhögnek az extrabizniszt számolgatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!