Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Át tudom vészelni a telet...

Át tudom vészelni a telet nyári gumival? Dunlop sp sport, nincs téli gumim, és nagyo nrossz télen nyári gumival?

Figyelt kérdés

2015. nov. 22. 10:28
1 2 3
 21/27 anonim válasza:

Jó a téli gumi,a szüleim 1000 km-t sem mennek nyáron, úgyhogy javasoltam, le se vetessék a téli gumit.

Visszatérve az 5-ösre, azon gondolkodtam, ha a gyalogátkelőhely előtt nyáron téli gumival hirtelen fékezek sokkal előbb megállok-e, mint a nyári gumival, amivel esetleg mögöttem jönnek, vajon nem kellene nyáron is a jobban tapadó téli gumit használni?

2015. dec. 5. 22:04
 22/27 Beviz Elek ***** válasza:

A téli télen jobb, a nyári nyáron. Ha a téli jobban tapadna nyáron, akkor nem gyártanának kevésbé tapadó nyárit. Nem?

Ha téli gumival melegben mész, egy tempós kanyarban érezni ahogy nyúlik a gumi, sokkal kevésbé stabil mint a nyári. Nyugodt tempóval lehet vele közlekedni, de nem lesz rövidebb a féktávod!

2015. dec. 6. 08:29
 23/27 anonim ***** válasza:
A téli csak télen tapad jobban, hidegben. Nyáron, magasabb hőmérsékleti körülmények között, viszont a nyári tapad jobban, olyankor a téli nyúlóssá/csúszóssá válik.
2015. dec. 7. 00:52
 24/27 anonim ***** válasza:
47%

Régen voltak telek ,ilyentájt már többször ki kellett lapátolni a havat a kocsi körül,mégse jártak téli gumival és nem volt miatta több baleset. Manapság a sok kamu mese reklám miatt az emberek cserélgetik a gumit miközben december van és 15fok nappal, éjjel meg 1 fok. Akkor éjjel télivel kell menni délben meg átcserélni nyárira,ugye? Mert a propagandaduma azt mondja "7fok alatt véged van" Venni kell egy 4évszakost és kész.

Ugye senki nem hiszi hogy a mai technológiával képtelenség és lehetetlen vacak 40-50fok hőkülönbséget elviselő gumikeveréket gyártani,miközben olyan gumialkatrészek vannak egyes gépekben amiknek akár több száz fokos hőterhelést el kell viselniük szerkezetváltozás nélkül? Gumigyárak meg röhögnek az extrabizniszt számolgatva.

2015. dec. 12. 09:19
 25/27 Tom Benko ***** válasza:
Az a helyzet, hogy régen téli időszakban bizony megnőtt a balesetek száma, csak éppen kis differenciával, mivel kevés volt az autó. Viszont arányaiban már nagyon is jelentősen.
2015. dec. 13. 01:21
 26/27 anonim ***** válasza:
Most is megnő. Ha leesik az első hó ,hiába a téli gumi ,teli van ráfutásos meg árokbahajtós ,sávelhagyásos esetekkel a közút.Mert azt hiszik ,hogy ha megvették a téligumit akkor ugyanúgy nyomhatják neki mint nyáron meg lehet ugyanúgy a másik seggében autózni .
2015. dec. 13. 13:31
 27/27 Tom Benko ***** válasza:
@26: Azokat tipikusan nyári gumival meg négy évszakossal szokták elkövetni. Egyébként pedig az arányokat nézd, meg a balesetek súlyosságát.
2015. dec. 14. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!