Át tudom vészelni a telet nyári gumival? Dunlop sp sport, nincs téli gumim, és nagyo nrossz télen nyári gumival?
Rajtad múlik, de nem a legbiztonságosabb.
Egyik évben májusban én fent voltam a Börzsönyben egy eléggé kopott, tükör nyári gumival, és pont akkor szakadt le a hó (ez volt az az év, amikor májusban havazott). Elindultunk hazafele és sorban mindenki csúszott be az árokba körülöttünk, de mi nem, szóval csak a vezetéseden múlik.
Csak a vezetésen múlik?
Amikor télen városban 35 KM/h-val haladva, kanyarban elkezdett sodródni a kocsim a szembejövő kamion elé, nem az jutott eszembe, hogy de szarul vezetek..
Hanem az, hogy mégiscsak kellene tél igumi, mert az nem keményedik meg a hidegben.
De hát bátraké a szerencse, csak engem kerülj el a nyárigumis kocsiddal
12:
Én nem hordok nyári gumit télen, mint mondottam volt ez májusban történt egyszer, amikor leesett a hó és már felraktam a nyári gumikat. Most épp egy 260.000 forintos téli szettet rakattam fel a kocsimra, szóval ha neked olyan gumijaid vannak télen ami ilyen kis sebességnél így megcsúszik, akkor inkább te kerülj el engem ezekkel.
Mindenki nagyon ideges télen amikor azért tart fél órával tovább az út mert valaki skót volt és 30 ezret spórolt a téli gumival, ezért koccant, balesetet okozott.
Lehet menni nyári gumival az autópályán is télen, csak nem tanácsos, annak aki félti saját és mások életét. Vannak 4 évszakos gumik is, inkább azokkal érdemes próbálkozni.
Csatlakoznék pár korábbi értelmes hozzászólóhoz...Nem a hó miatt kell téligumi, hanem a HIDEG MIATT. Egy adott guminak más a tapadása hidegben és melegben, és marhára nem mindegy, hogy egy rosszul tapadó gumival közlekedsz-e vagy egy rendesen tapadóval. Egy gumi vagy ilyen, vagy olyan. Vagy melegebb időben tapad rendesen, vagy hidegebb időben tapad rendesen. Pont.
Épeszű országokban egyébként kötelező a téligumi...
Kívánom, hogy a téligumit nem használók amikor balesetet okoznak, szenvedjenek az ártatlan áldozat helyett.
A kategorikus "életveszély téli gumi nélkül" hozzászólók azt gondolják végig, hogy ezzel a gondolatmenettel odáig is eljuthatnak, hogy egy közepes téligumival is életveszély közlekedni, hiszen még mindig maradnak helyzetek, amikor a legjobb téligumival baleset nélkül megúsztuk volna, de a közepessel nem. Ezek azok a helyzetek, amiket elkerülni kell, nem bízni a téligumidban. Pl. menj 20km/h-val lassabban.
Az agyadat nem helyettesíti a téligumi, azzal is megölhetsz bárkit. De ha pl. nem mész egy métert se, akkor semmivel sem veszélyesebb a nyárigumi. :-)
Összefoglalva: rád van bízva. ;-) Megfontolandó paraméterek: mennyit és hol vezetsz, belefér-e, h lesz kb. 10-20 nap, amikor nem tudod használni a kocsit, van-e önkontrollod...
Szia,
Nagyon sok értelmes és hasznos hozzászólást olvastam az előzőekben. Természetesen nem azokkal értek egyet, akik azt hangoztatják hogy felesleges a téligumi, mert ők is akárhány éve azzal nyomulnak és semmi bajt nem okoztak. Erre én az mondom, hogy hatalmas nagy szerencse, vagy Isteni gondviselés (Kinek melyik a szimpatikusabb :) )
Lényeg az, hogy nagyon sokat számít a téligumi. Főleg a jó téligumi, de még egy kissé kopottabb, nem túl örteg gumi is nagyságrendekkle többet ér egy nyárinál télen. DE! kérdésedre válaszolva:
- nagyo nrossz télen nyári gumival?
- Igen, nagyon rossz, ha nem is okozol senkinek bajt, akkor is ezerszer meg kell gondolni, hogy bemerészkedsz-e arra a 2%-os, kicsit jeges/kemény felületű havas útszakaszra, mert haladni még esetleg tudsz is rajta, de ha meg kell állni, akkor az életben nem indulsz el.
- Át tudom vészelni a telet nyári gumival?
- Át. Feltéve, ha nem napi szinten, mondjuk mondkába járáshoz közlekedsz, hanem hobbi szonten. Ha minden nap, kötelező jelleggel el KELL indulnod, akkor is, ha valójában inkább nem indulnál el az időjárási körülmények miatt, akkor szereincsés esetben megérkezel a munkahelyre az idegtől kimerülten olyan hulla fáradtan, mintha 12 órát már lenyomtál volna, kevésbé szerencsés esetben meg nem részletezem....
Persze, ha csak időnként autózol/szeretnéd kipróbálni egy kieső útszakaszon hogyan lehet driftelni nyárigumival, akkor átvészelni át tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!