Simson S51: hogyan kell bekötni a hátsó lámpát?
Nekem csak akkor jó ha az egyik lábra féklámpa vezetéket kötöm, a másik lábra meg a töltőtekercsről jövő vezetéket kötöm.
Kapcsolási rajz alapján a szürke színű lábról testre kéne vinni a vezetéket, de eddig nem sikerült rájönnöm, hogyan
Bár lehet butaságot beszélek
kb. 5-6féle simson kapcsrajz létezik!
Ezek 30-40éves mopedek.
Érdemes egész vezeték köteget végigmérned, tekercsekből is kb. 4féle, lendkerékből 3féle!
Mind1 melyik komplett rendszert javítod meg de az komplett legyen, mert vagy a szikra lesz gyenge vagy kiveri valamelyik izzót.
Az izzók teljesítménye is fontos!
sok sikert, simán egy hétvégi szívás rámegy amilyen kokányok már az eladó simsonok :(
" Valahonnan keríts egy testet mind a két izzónak, ezt én közösíteném is (vagy eleve úgy van, nem tudom)"
Biztosan nincs közös testen a két izzó, hiszen a féklámpánál a gyári kapcsoló testet kapcsol, és a tekercsről kap állandó feszültséget (ezért is van a gyári lámpa mindkét érintkezője elszigetelve), miközben a hátsó lámpa állandó testet és kapcsolt feszültséget kap. Azért nem pozitívot, mert a világítás váltakozó feszültségről megy!
Szinte hetente linkelem a rajzokat.
N-es:
B-s:
Bár szinte ugyanaz a kettő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!