Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » OPEL Astra G-ben hűtővizet...

OPEL Astra G-ben hűtővizet cseréltem! Nem rontottam el valamit?

Figyelt kérdés

Ma kicseréltem az autóban a hűtővizet. A gyári könyve egy leeresztőről ír, de én nem találtam meg, ehelyett egy kicsit durvább módszert alkalmaztam: kiegyenlítő tartályról levettem a gumicsövet, és ezt egy kannába lógattam, majd elindítottam a kocsit. Először nem jött semmi, eltelt 5-6 perc, majd megindult a víz a kannába. Elég meleg volt már a víz, talán 80-90 fokos, mikor még mindig csordogűlt. Ráléptem a gázpedálra (túráztattam kicsit ésszel), s jobban megindult. Kb. 15 percig ment így a folyamat, s közbe majdnem mind kijött. Le kellett állítanom, mert bekapcsolt mind2 ventillátor és erős fokozaton tolta neki, a motor is elég meleg lett!

Ugyebár egyre kevesebb hűtőfolyadék volt már a motorban, így könnyebben felmelegedett!

Szerencsésen kicseréltem, minden jó, de érdekelne, hogy nem-e tesz kárt a motorban az ilyen csere? Tehát a melegedés "hűtővíz nélkül"?

Köszi a válaszokat előre is!

2010. márc. 20. 17:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hűtővizet ellenőriztem 200 km megtétele után, rendben volt, motornak nincs baja - szerencsére -, most megúsztam! Megtaláltam a leeresztőt így utólag. Nem akarok minden kis sz@r problémával szerelőhöz futkosni, mert ugyebár nem élünk olyan jól - egyenlőre! :)

Köszi a válaszokat!

2010. márc. 25. 19:42
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem ezt a kérdést teszed fel előbb, hanem azt, hogy nem találod a leeresztőt, biztos abban is segitett volna valaki! :)
2010. márc. 27. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!