OPEL Astra G-ben hűtővizet cseréltem! Nem rontottam el valamit?
Ma kicseréltem az autóban a hűtővizet. A gyári könyve egy leeresztőről ír, de én nem találtam meg, ehelyett egy kicsit durvább módszert alkalmaztam: kiegyenlítő tartályról levettem a gumicsövet, és ezt egy kannába lógattam, majd elindítottam a kocsit. Először nem jött semmi, eltelt 5-6 perc, majd megindult a víz a kannába. Elég meleg volt már a víz, talán 80-90 fokos, mikor még mindig csordogűlt. Ráléptem a gázpedálra (túráztattam kicsit ésszel), s jobban megindult. Kb. 15 percig ment így a folyamat, s közbe majdnem mind kijött. Le kellett állítanom, mert bekapcsolt mind2 ventillátor és erős fokozaton tolta neki, a motor is elég meleg lett!
Ugyebár egyre kevesebb hűtőfolyadék volt már a motorban, így könnyebben felmelegedett!
Szerencsésen kicseréltem, minden jó, de érdekelne, hogy nem-e tesz kárt a motorban az ilyen csere? Tehát a melegedés "hűtővíz nélkül"?
Köszi a válaszokat előre is!
Így nem szabad.
Mint az előző is írta, ha nincs leeresztő, meg kell bontani egy csövet lehetőleg alul, hogy minden víz ki tudjon folyni, álló motornál.
Szerencséd van , ha nem lett baja a motornak..
Hagyd, ne is figyelj rájuk!
Legközelebb nyugodtan engedheted ugyanígy, teli gázzal kannába, és a legjobb amikor már jó forró a motor, akkor öntsd bele hirtelen a hideg hűtővizet. Tudod akkor ki van tágulva minden apró rés is a melegtől és jobban eljut mindenhova a hűtőfolyadék.
Ma újra ellenőriztem a motort, semmi baja! Olvastam, hogy a hideg hűtővíz motor megrepedését is eredményezheti! Én vártam vele kicsit, hogy hűljön, és nem sikerült minden hűtővizet kiszivattyúzni!
Leeresztőt még mindig nem találtam meg, de elvileg van egy csap rajta! Haverom is így szedte ki a kocsiból a hűtővizet, ő mondta!
Azért a haver se lehet normális :D
Ha lehet ezt ne ismételd meg!!
Ha nem találod a csapot akkor bízd olyanra, aki kicsit is ért az autókhoz, mondjuk ebben az országban mindenki ért a focihoz és az autószereléshez!!
szerencséd van, hogy ezzel az eszetlen nódszerrel nem sült meg a motor.
amugy tuti akár több liter még benne maradhatott
ja sok értelme nem volt mert biztos maradt benne még víz és így lényegében a használt folyadékhoz öntöttél újat és tönkre is tehetted volna a motort és nem csak azzal hogy hideg vizet öntöttél egy felhevült motorba hanem azzal hogy kevés hűtő vízzel járattad és most nem biztos hogy észlelni fogod a hibát de ha így fogod csinálni sz-rrá fog menni a motor a túlhevülés miatt.
Legközelebb bízd szakemberre és ne hallgass a kontár haverodra mert szerintem még egy biciklit se tud megcsinálni ennyi ésszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!