Egy 125-ös motorhoz mennyibe kerülne egy normális motoros ruha felszerelés?
hát nem olcsó..azt tudom, hogy nagyon sokat számít a minőség...jól záródó csuklópánt(nekem a résen beszállt egy darázs, miközben százzal húztam a nyelet)..aztán könyökvédő, térdvédő..(ma is recseg a térdem..
szóval azért nem mondok árat, mert ahhot a tuhát látni kell, illetve az igényedet..
az ahelyzet, hogy mondanám a bőrruhát, de az húzós, és igencsak szétázhat,, a jobb műanyag szerűség, az meg nem olcsó...
bőrruhát csak akkor vennék, ha nem járnék vele állandóan..
szóval nehéz választani...
Neked nem szóltak, hogy nem a motorhoz kell ruhát venni?
Innentől kezdve meg az igényeid és a pénztárcád dönti el mit veszel meg, a biztonságod a fontos.
Ahhoz nem kell egy 1000-es gixxer vagy ninja, hogy nagyot bukj. Hidd el, ha már 150-nél "csak" csúszol az aszfalton, már nem mindegy, hogy mennyiért vettél ruhát.Ami 200ezerbe kerül bőrruha, az nem véletlen 200. Persze lehet venni 30-ért is sima textilt, de ott nagy az esélye, hogy a bőröddel együtt elkopik.
Egyébként egy normális bőrdzseki, rendes protektorral már van kb 70-ért is. Nadrágra én azt mondom, "elég" a cordura (persze a bőr jobb), csak normális protektorok legyenek benne, ez kb 30. Egy értelmesebb csizma kb 50-től indul. Kesztyű kb 15-20-tól. Bukó kb 100-tól már van normális.
Nekem majdnem mindent sikerült akciósan beszereznem:
Protektoros cordura nadrág és dzseki 60 helyett 38
Cross csizma 38 helyett 20
Sisak 40 helyett 22
Protektos cross kesztyű 6
Gerinc protektor 11
Vagyis 100alatt volt összesen.
Az mindegy, hogy mekkora a motor...
Félmillió azért közel sem kell rá. Ha nagyon nem telik, akkor egy hosszú szárú bakancs is jó lehet, a motoros csizmák csak motoron jók és hamar képesek szétmenni, én sem vagyok oda értük, bár nyilván megvan a maguk haszna.
Ami extrém fontos: zárt sisak és olyan kesztyű, ami védi a csuklódat. Ezt a nagy esésemkor tanultam meg, amikor arcra, könyökre és kézre estem :) Bár a sisakról tudtam, ezért nem lett a fejemnek baja, a könyökömet megvédte a könyökprotektor, csak a csuklóm tört el, mert ott nem volt semmi. Nem tudom, a jelenlegi kesztyűm mit ér, nem nagy a védelem arrafelé, de a semminél azért csak jobb.
A rendes kabát és nadrág is fontos, ha arra nem telik, ne motorozzon az ember, komolyan.
Én mindig fullosan beöltözöm, fontos számomra a biztonság. Kizárólag akkor nem, ha a párom bevisz a faluba, 4 km-re, 50-nel, óvatosan, forgalom kb. semmi... Akkor bakancs, sisak, motoros kabát, normál nadrág van rajtam, de nem hiszem, hogy sokat kockáztatok.
"30 km/h sebességnél is tudsz akkorát bukni simán, hogy tolószék/halál a vége."
Akkor a versenykerékpárosok is vegyek bőrruhát, protektorokat fel? Vagy Pistabá mikor legurul a dombról vegyen ruhát 500 000 forintért? Eszem megáll milyen válaszok vannak itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!