Milyen és hogy megy az autóbérlés Amerikában?
Azt javaslom, hogy az okmanyirodaban (vagy hol) kerd ki a nemzetkozi jogsit. Nem biztos hogy fogjak kerni, de inkabb legyen es ne kerjek, mint nincs es kerjek.
A baratnomtol az Enterprise nem kerte, de a Hertz viszont kerte.
Expedia vagy egyeb kereso oldalakon nezz szet arak ugyeben es nezd meg kozvetlen a kolcsonzo oldalat is.
Ha sporolni akarsz, akkor javaslom hgy ne a repteren kolcsonozz kocsit, hanem kisebb, varosi irodakban. Persze ez attol fugg hol szallsz meg es mikor. A repter 24/7, a varosi irodak meg 9tol 5 vagy 6ig vannak.
Ha a repterhez kozel, akkor mehetsz a szallodaig kisbusszal, ezek olcsobbak mint a taxi es elore le kell foglalni, supershuttle meg prime time shuttle guglizd.
A szallodahoz megnezed melyik kolcsonzo van kozel es megnezed az arakat. Ha Enterprise-t valasztasz ok erted mennek. Felhivod oket hol vagy, elmegy erted valaki, visszavisz az irodaba, megcsinaljatok a papirmunkat es tied a vas.
Ha a kenyelemre torekszel, akkor repteri kolcsonzot valassz, persze itt is buszozni kell mert a kolcsonzok nem kozvetlenul a LAX-on vannak, de kulon 'kolcsonzo' jaratok vannak amik szinte 5percenkent jarnak es ingyenes.
Ha megvan a foglalas bemesz a kolcsonzohoz, sorba allsz es kiveszed a kocsit. Kerni fognak jogositvanyt, utlevelet meg hitel vagy debitkartyat. A hitelkartya jobb, ha debit kartyat adsz akkor lehet hogy 2-300 dollart lefoglalnak rajta amig vissza nem viszed a kocsit.
Mivel kulfoldi vagy es nincs helyi autobiztositasod igy melegen ajanlott, hogy elfogadd a kolcsonzo altal nyujtott biztit. Ennek az arat a webkeresok sosem mutatjak. Szamolj kabe 8-12 dollart per nap, attol fugg milyen kocsit veszel ki. Vagyis ez az osszeg a biztositasi dijon felul van.
Kockaztathatsz es visszautasithatod a bizti, de ha egy barom osszecseszi a kocsit, a kolcsonzo rajtad fogja leverni a javitasi dijakat, raadasul ugy, hogy kerdezes nelkul beterhelik a kartyadat.
Atvetel elott alaposan atnezed a kocsit, hibakat, karcolasokat bejelolsz a papiron. Megnezed hol all az uzemanyag.
Visszavitel elott tankolj bele annyit amennyivel elhoztad. Szinte minden sarkon van benzinkut. Ha nem tankolsz akkor majd tankolnak ok es kb. dupla arat szamolnak fel gallononkent...
Amikor odallasz a pulthoz es beszelgetsz az emberkevel kedveskedhetsz es kerhetsz valami kedvezmenyt. En mindig szoktam es altalaban mindig adnak. Van amikor egyel nagyobb kategoriaju autot adnak (ugyanazert a penzert) vagy ha nincs nagyobb kocsi akkor adnak navigaciot, akarmit.
Utoljara szulinapomon kolcsonoztem es a legaprobb kocsit foglaltam le, es a pultnal mikor mondtam, hogy szulinapom van lehetne esetleg nagyobb kocsit, a csavo kitarta a karjat, korbemutatott es mondta "pick one", es azt hoztam el amelyiket akartam....persze hogy a Ford Mustangra esett a valasztas :D
szivesen
javitas:
Szamolj kabe 8-12 dollart per nap, attol fugg milyen kocsit veszel ki. Vagyis ez az osszeg a biztositasi dijon felul van. - a biztositas dija a KOLCSONZESI dijon van felul nem a biztositasi dijon ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!