Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan csináljam?

SwapP kérdése:

Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni egy autót, amit csak telephelyen belül használnék munkára( jogsi nélkül). Mi a teendő, és milyen költségekre számíthatok, ha az autó papírjai rendben vannak, vagy okmányok nélkül vásárolnám az autót? Valami olyasmit Hallottam, hogy az előző tulajdonosa leiratja a nevéről, és nekem nem kell átírni, vagy valami hasonló. ( Nyilván nem megyek forgalomba vele, csak a telephelyen belül hasznalnam)

#autó #okmány #papírotás #magánterület.
2015. nov. 16. 11:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Adás vételi mindenképpen csinál az eladó, mert a kiadásoktól +akar szabadulni! A te neved mint vevőként fog szerepelni, innentől minden téged illet. javaslom olyantól vásárolj aki nem tudja eladni, forgalomból kivan vonva., fel van bakolva! Sokat látok ...
2015. nov. 16. 12:21
 2/11 veterán vas ***** válasza:

A jogosítvánnyal nem rendelkező személy, egy okmányok nélküli járművet, legális munkavégzésre használ.......

Csak gratulálni tudok hozzá!

Ez mindenféle munkajogi, munkavédelmi, de még közlekedésbiztonsági szempontból is, tökéletes megoldásnak tűnik. ;)

2015. nov. 16. 13:53
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszt az elsonek...a gratulációhoz pedig annyit, a saját életemmel azt csinálok, amit akarok ( remélem ). Tehát ha nem tudok vezetni, es megis autóba ülök egy olyan helyen, ahol senki nincs veszélyben, és halálos balesetem lesz, akkor hülye vagyok, haljak meg. Ha viszont tudok vezetni, annak ellenere, hogy nincs rola papirom, akkor még annyi probléma sincs mint az elobb. Egyebkent lehet, hogy pont azert veszek autót, hogy ne szerencsétlenként mennyek el lerakni a jogsit. Mondjuk gyakorlom a parkolást, hogy amikor csak a te autód előtt lesz hely, akkor ne menjek neki. Van ezzel probléma? Inkább vezessek ilyen körülmények között jogsi nélkül, mint forgalomban szerintem...

Ha valaki kiegeszitené az első választ, Tegye meg nyugodtan, és kérek Mindenkit, ( ha lesz még hozzászóló) hogy hagyjuk el ezt a gyerekes csipkelődős amatőr viselkedést. A kérdésre válaszoljunk, ha lehet. Köszönöm.

2015. nov. 17. 00:15
 4/11 A kérdező kommentje:
Még az elsőtől kérdezném, hogy milyen költségekre számíthatok? Ha vannak okmányok, vagy ha nincsenek? És mennyire lehet megbízni egy okmányok nélküli atóban?
2015. nov. 17. 00:19
 5/11 anonim ***** válasza:

K Kérdező! 1 vagyok. nem tudom, de utána érdélködöm, van ismerős körömben ilyen úgy. Pm-ben megírom !

Sajnos itt szeretik a jónak tűnő válaszokat lepontozni! Ezt tették itt is! Nagyobb öröme ne legyen az ilyen -15)Q-val rendelkező "embereknek"-sem nevezném...

2015. nov. 17. 08:58
 6/11 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Nem "gyerekes csipkelődésnek "szántam, és természetesen nem szólok bele, hogy hol és milyen módon húzgálod az oroszlán bajszát.

Csak jelezni kívántam, hogy jogosítvány nélkül vezetni, egy papírok nélküli autót a munkahelyeden -a csillagok jelenlegi állása szerint- nem jó ómen.

Különben sok sikert hozzá!

2015. nov. 17. 11:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Veterán vas!

A telephely biztonsági szempontból nagyon jó. Csak olyan dolgok vesznek körbe, aminek ha nekimegyek nem lesz semmi baja ( konténerek ). Az autót nem rallizásra szeretném használni, hanem dolgozni szeretnék vele...sittet innen oda vinni, szemetet, vasat..stb. Eddig ezt bobcattel csináltam, csak sajnos az nem a miénk, ezért kell az autó, amit majd lassan átalakítok platós autóvá, és remélhetőleg meg tudom oldani majd azt is, hogy hidraulikus kar/ok kerüljenek fel rá, ami nagyban meg fogja könnyíteni a munkámat. ( a bobcatet is jogsi nélkül vezettem). Egyébként érdekel mi ez az aggodalom, és mi a törvény vélekedése a dologról.

Első!

Köszönöm az üzenetet, hasznos volt! Nem tudom ki pontozott le én a zöldre nyomtam :P Ha esetleg felmerlne még kérdésem, remélem fordulhatok hozzád bizalommal.

2015. nov. 19. 20:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Köszönöm-Pm ment! Remélem tudtam segiteni! Köszi a zöldet!
2015. nov. 19. 23:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ha csak minimális fogalmad lenne egy átlagos szgk. önhordó karosszériájának a teherviseléséről, abban az esetben a plató és a hidraulikus rakodó-karok fölszerelése meg sem fordulna a fejedben.

2015. nov. 20. 08:24
 10/11 veterán vas ***** válasza:

Miután nem vagyok jogász, nem tudlak tájékoztatni a törvény ide vonatkozó rendeleteiről és előírásairól.

És nem "aggódom" ahogy írod, csak belegondoltam, hogy valószínű nem egyedül vagy egész nap azon a telepen. Márpedig ha rajtad kívül van(nak) valaki(k), akkor Murphy akárhányadik törvénye szerint............ :(

2015. nov. 20. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!