Mikor tudatosul a Magyar sofőrökben már végre, hogy nem tötymörgünk a belső sávban egészen hazáig? Ez valami belső kényszer, vagy szándékosan gciznek az autóstársaikkal?

De tudja mindenki a jogát és mennyire tud ragaszkodni hozzá...
Vitatható hogy mennyire van az autósnak joga a megengedett legnagyobb sebességgel feltartani mindenkit, hiszen a gyorsabbat el kell engedni. Nem szabadna a megengedett határ fölé gyorsítani, de senki sem korlátozza, hogy jobbra kihúzódj míg a másik elmegy. Az érdekes az, hogy sok embernek elképzelése sincs arról hogy hogy tudja zökkenőmentesen végigelőzni a sort és ezzel párhuzamosan elengedni a gyorsabbat. Jelenleg dolgoznak az M3 kivezetőn, minden nap tapasztalni hogy 5km/h-val gyorsabban halad nyomi a belsőben mint a külső sávban autózók, busznyi helyek lennének kiugrani kicsit míg elmennek a gyorsabbak, de vagy bunkók, vagy félnek a visszasorolástól, vagy figyelmetlenek, vagy egyszerűen joghuszárok.
Engem sosem tolnak le, sosem villognak és dudálnak rám, de én el is engedem a gyorsabban haladót, függetlenül hogy mennyi a megengedett sebességhatár.

A fő probléma ezzel a kiugrok, elengedem, visszaugrom a belsőbe dologgal, hogy akik tolnak 150nel, visszavesznek 130-ra viszont vezetni már nem tudnak, ezért nem tudnak megelőzni olyan rövid távon míg utoléred a következő kamiont. Azért a 130-140 lóerős dízelek sem gyorsulnak már 130-ról 150-re pillanatok alatt félgázon 6.ban.
Persze nem ez a fő ok, azt előttem levezették már sokan sok szempontból, de ez sem elhanyagolható szerintem

"Azért a 130-140 lóerős dízelek sem gyorsulnak már 130-ról 150-re pillanatok alatt félgázon 6.ban."
Tán használni kéne a váltót, semmi sem tiltja ám a (vissza)váltást autópályán sem...

Gyorsulnak azok eleget váltogatás nélkül is. Talán én csinálok valamit rosszul, de nekem is érdekem hogy mihamarabb elmenjen és folytathassam az előzést, így megpróbálom úgy csinálni hogy lendületből előzhessen a másik.
Azt gondolom, hogy ha sikerül kb 1000km-t pályázni 2-3 kisebb fékezéssel, egy normális 120-as átlaggal anélkül hogy levillognának, talán valahogy jól csinálhatom.
A rendszeres tükörhasználat miatt tudni hogy a hátulról érkező kb mennyi idő múlva ér utol és kb mennyi idő alatt halad el mellettem. Ez mindennek az alapja, innentől lehet "tervezni" hogy hol és miként fogod elengedni a másikat.
Sajnos sokan nincsenek tekintettel a másikra, ezért van hogy lakott területen, gyér forgalomban többsávos úton képesek egymás mellett gurulgatni,ezzel feltartva mindenki mást.
Mit vátunk tőlük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!