Opel Astra-F nem légzsákos kormányát hogyan kell levenni? Kormányzáskor valami súrlódó hang hallatszik a kormánykerék mögül, azt akarom megszüntetni.
A kürt nyomógomb fedelét le tudtam venni. Alatta van a kürt nyomógombja, gyakorlatilag két lemez, egy műanyag, vagy fém keretben. Ezt hogyan lehet kivenni, hogy középen a kormányt rögzítő anyához hozzáférjek?
Az érintkezőket tartó kis keret fent kipattintható, de alul, kétoldalt valami fogja, arra nem tudtam rájönni.
le kell venni a középső burkolatot a kormánykerékről!
Ez általában hátul csavaros, vagy pattintós módszer.
Az után szemben találod magad egy szép nagy anyával egy tengeylen. Namost! Mielött ezt leveszed, állítsd egyenesbe a kormányt, és jól jegyezd meg hol volt. Aztán le is kaphatod az anyát, és ha nem jönne le a kormány, akkor ütögesd meg hátulról akár egy gumikalapáccsal is! Vigyázz könyen orbavághatod magad a kormánnyal!
Ha meglested ugyan abban az állásban told rá a kormányt és huzd meg a csavart.
Ha nem úgy áll az nem okoz gondot, csak hülyén fog kinézni, hogy ferde a kormányod :) A nyikorgás valahol a kormánytengely felfogatási pontjánál keletkezhte, ilyen hidegben a fémek máshogy tágulnak, egy kis zsírt neki és jól befútött kocsiban mozgasd meg a kormányt, azt kész is.
Az nem semmi ilyent még nem hallottam :(
Ne haragudj, de ha tényleg levetted az anyát akkor le kell jönnie. nekem lejött eddig minden kocsinál, volt aminél, oda kellet vágni rendesen de lejött.
Nincs esetleg hátul vagy valahol belemaszekolva valami? egy kereszt csavar, egy saszeg, zégergyürű bármi ami foghatja?
Be volt kenve a ricni valami fémragasztóval. Beleizzadtam...
De már jó. A csúszógyűrű el volt szennyeződve, tavaly gyakran jártam poros helyeken. Már a kürt is szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!