A dízeles Fordoknak miért van olyan jellegzetes hangja?
A 8-10 éves modellekre gondolok főleg, de szerintem igaz az újabbakra is.
Valahogy, mintha kicsit hangosabbak lennének, mint a többi dízeles kocsi.
Van egyfajta jellegzetes hangjuk, a turbót is rendesen lehet hallani.
Én is a 2000-2007 között gyártott MK3 Mondeora gondolok.
Azokban meg csak 2 literes dízelek voltak.
Ez nagyon jó kérdés! :)
Mikor én itt régebben felvetettem hasonlót, lehülyéztek, mert állítólag "a Fordoknak a legcsendesebb a dízelmotorja".
Nos, én is inkább pont ennek az ellenkezőjét tapasztalom.
A szomszédomnak egy 2007-es dízel Ford Fusionja van. Fogalmam sincs hány literes és melyik motor. De már messziről megismerem ha nem is látom akkor is, olyan jellegzetesen kemény a ketyegése.
Céges autóm egy 2009-es Ford Tourneo Connect. Na ez az 1.8-as. Tipikus traktorhang egy az egyben.
Pedig hozzá vagyok szokva a dízelhez. Nekem is egy 2005-ös 1.7-es dízel Opelem van, de mégis sokkal másabb a hangja, mint a Fordoknak.
A BMW-opel ugyan olyan motort használ, viszont különböző teljesítménnyel. Míg az opelban 131ló (ha jól tudm) a BMW ben 143ló. A ford motorok az az a TDCI és a HDI motorok minden adataiban megegyeznek(Természetesen csak azokba amit a psa szállít). Az már más kérdés hogy a fordban van egy épkézláb váltó míg a psa csoportnak ez nem az erőssége.
Az alábbi motorok egyeznek meg: 1.6 , 2.0 , 2.2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!