Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A dízeles Fordoknak miért van...

A dízeles Fordoknak miért van olyan jellegzetes hangja?

Figyelt kérdés

A 8-10 éves modellekre gondolok főleg, de szerintem igaz az újabbakra is.

Valahogy, mintha kicsit hangosabbak lennének, mint a többi dízeles kocsi.

Van egyfajta jellegzetes hangjuk, a turbót is rendesen lehet hallani.

2015. nov. 14. 10:13
1 2
 1/12 Petya183 ***** válasza:
Engem ugyanez érdekel csak én mindig mondeoknál hallom hogy teljesen más hangjuk van mint akármilyen másiknak, még a focusnál se hallani ilyet. Persze dizelesre gondolok
2015. nov. 14. 11:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Egyetértek, a Mondeokra különösen jellemző.
2015. nov. 14. 11:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Van egy pár dízel a mondeóban, de szerintem az 1.8-as motorra gondoltok és nem az 1.6 illetve a 2.0 dízelekre.
2015. nov. 14. 12:30
 4/12 Petya183 ***** válasza:
De én pont a 2000-esekre gondolok 2005 körül
2015. nov. 14. 12:42
 5/12 A kérdező kommentje:

Én is a 2000-2007 között gyártott MK3 Mondeora gondolok.

Azokban meg csak 2 literes dízelek voltak.

2015. nov. 14. 12:48
 6/12 anonim ***** válasza:
Azért, amiért a dízel BMW-ket is egyből ki lehet szúrni. Főleg a 10 évvel ezelőtti Mondeóknak van szirénázó turbója amúgy, az 1.8-as az csendesebb. Az MK4-es sorozattól meg a 2 literes is.
2015. nov. 14. 13:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Pedig az a 2literes egy PSA motor -> eléggé sok autóban van ilyen dízel erőforrás.
2015. nov. 14. 13:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de csak a nyers motorblokk egyezik meg. Az olyan dolgokat, hogy vezérlés, vagy a turbó mérete, helye, töltőnyomás stb. a gyártó csinálja meg magának (általában). Így van ez a már említett BMW 2.5 literes dízelével is, az Opel Omegában ugyan az a motor van, de mégis hallható különbség van a két motor között, valamint a BMW mindig egy kicsit erősebb volt az Opelnél. Szerintem itt is valami ilyesmi lehet.
2015. nov. 14. 18:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó kérdés! :)

Mikor én itt régebben felvetettem hasonlót, lehülyéztek, mert állítólag "a Fordoknak a legcsendesebb a dízelmotorja".

Nos, én is inkább pont ennek az ellenkezőjét tapasztalom.

A szomszédomnak egy 2007-es dízel Ford Fusionja van. Fogalmam sincs hány literes és melyik motor. De már messziről megismerem ha nem is látom akkor is, olyan jellegzetesen kemény a ketyegése.

Céges autóm egy 2009-es Ford Tourneo Connect. Na ez az 1.8-as. Tipikus traktorhang egy az egyben.

Pedig hozzá vagyok szokva a dízelhez. Nekem is egy 2005-ös 1.7-es dízel Opelem van, de mégis sokkal másabb a hangja, mint a Fordoknak.

2015. nov. 14. 18:59
 10/12 anonim ***** válasza:

A BMW-opel ugyan olyan motort használ, viszont különböző teljesítménnyel. Míg az opelban 131ló (ha jól tudm) a BMW ben 143ló. A ford motorok az az a TDCI és a HDI motorok minden adataiban megegyeznek(Természetesen csak azokba amit a psa szállít). Az már más kérdés hogy a fordban van egy épkézláb váltó míg a psa csoportnak ez nem az erőssége.

Az alábbi motorok egyeznek meg: 1.6 , 2.0 , 2.2

2015. nov. 14. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!