Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 500cc motorhoz milyen...

Egy 500cc motorhoz milyen kategóriás jogosítvány kell?

Figyelt kérdés
2015. nov. 11. 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
500 cc? Coupe cabrio vagy mi akar lenni az a cc? Talán köbcenti? Az ccm te agyon iskolázott. :D És nagy motor jogsi kell hozzá, ami neked még egy jó ideig nem lesz...
2015. nov. 11. 23:22
 2/7 anonim válasza:
Nem feltétlenül kell hozzá A kategóriás jogosítvány, teljesítménye mekkora, kérdező?
2015. nov. 11. 23:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak "AM" és "A1"-nél van cm3 korlát.

"A2"-nél már nincs, pl sok 500-as (de akár nagyobb is) vezethető ilyen jogosítvánnyal.

A lényeg "A2"-re:

- olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg

2015. nov. 11. 23:37
 4/7 Német_Tibor ***** válasza:
Kérdés, hogy érdemes-e olyan 500ast venni, aki csak 35 kW-os.
2015. nov. 12. 07:47
 5/7 anonim ***** válasza:

A2 vagy A korlátlan, a teljesítményétől függően.

Utolsó:

Csomó chopper 35KW alatti.

Az igazi kérdés inkább az, hogy van-e értelme A2-es jogosítványt csinálni egyáltalán...

2015. nov. 12. 09:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Hogy megéri-e az "A2"? Nyilván aki elég idős annak NEM! Aki 24+ az csinálja meg az "A"-t is kész.

Unokaöcsém 19 és megcsinálta az "A2"-t, így 21 évesen meglehet neki az "A". 50-55k lesz neki a bővítés, de legalább mehet erősebb gépekkel addig is.

2015. nov. 12. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Vannak okok. Nekem eredetileg korlátozott jogsim volt, mivel egyszerűen nem találtam elég könnyű és alacsony motort, amivel korlátlanra mehettem volna (állítólag van, de akkoriban nekem nem jött össze efféle találkozás). Na az zavart egy ideig, de azóta A2 lett belőle, ami egész életemre elég lesz.

A párom magasabb, neki korlátlan van, de valószínűleg sose lesz igazán erős motorja (a jelenlegi épp csak nagy A2-höz, 37kW, 650 ccm, nem cruiser), ezt is ritkán használja ki.

Persze jobb a korlátlan jogsi, nem árt az, ha van.

2015. nov. 12. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!