Nektek is hangosabb télen az autótok?
Amig hideg elég hangos a motor, jobban is remeg, plusz mintha minden elem zörgősebb lenne. Futómű, belső műanyagok, stb..
Ahogy megyek vele picit halkul ahogy melegszik ,de nem olyan mint amikor pl 10-15 fokkal melegebb van kint.
Elég nagy szívás am :D
Alapból zúg minden csapágy, így meg még zajosabb az egész szerkezet.
Én még nem vettem észre. A 90 fokos üzemi hőmérséklethez képest a 20 fok is hideg.
De ha van is hallható különbség, a gumi gördülési zajából adódóan nem hallom. A nyári szettem 225/45R17-es, Bentről hallgatva eléggé dübörgősen gördül. Mielőtt valaki beszólna, nem én vettem rá, hogy jól mutasson a diszkó előtt, gyárilag ez volt rajta. Kidobni (vagy használtan fillérekért eladni) és arany áron újat venni csak ezért nem szeretnék.
A téli felnit már külön utólag vettem a kocsira. Ezen már sokkal ballonosabb és komfortosabb 195/65R15-ös gumik vannak. Sokkal halkabb a futása és nem érzek meg vele minden kavicsot az úton.
A meleg oldali viszkozitás csökkentését mi indokolja? Melegen is hangos?
Én 0W40-est használok, nincs rá panaszom.
Nem. Ha a könyvében megnézed, ott is vékonyabb olajat ajánlanak hidegebb éghajlatra. A vastagabb olaj hidegen olyan mint a méz, képtelenség felnyomni a járatokon, ezért a vezérmű és a hidrotőkék szárazon járnak.
De még nyáron is feltűnő a különbség, neppertől vettünk egy barátomnak kocsit, még büszke is volt rá, hogy olajcserével adja, aztán valami tróger félszintetikus 10W40 címkéje lógott a sapkán. 5W30-ra cserélve sokkal halkabb lett, simábban jár (Mazda6).
Mazda Skyactiv benzines, a 0W20 a gyári olaja. Gondolom ennyivel pontosabban illesztett alkatrészek vannak benne, mint egy átlagos motorban, hogy ennyire vékony olaj kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!