T vagy H sebességindexű abroncsot vegyek?
Téli gumi vásárlása előtt állok. A kocsi kézikönyve azt írja, hogy H-sat vegyek, de ha nem muszáj, nem költök rá 4-5 ezerrel többet darabonként.
Egyébként sem értem, hogy minek kellene 210 km/h-t tudó gumi, mikor pályán is max 130-al lehet menni. Akkor minek? Van valami jelentősége, hogy olyant vegyek?
Egyébként sem tudom, hogy menne-e egyáltalán a kocsi 180-al, de nem is akarom próbálgatni.
Ha észreveszik a garanciális szervízben, hogy kisebb sebességindexű gumit használok, lehet valami hátrányom ebből a kocsi garanciáját illetően?
Nekem a gyári nyári abroncsok Y-osak. De soha az életben nem fogok 300km/h-val haladni, mert valahol 190 körül van a kocsi gyári végsebessége.
Téli garnitúrát már én vettem rá utólag. Az nálam T-s. De nem gondoltam volna, hogy erre külön figyelnem kéne. Ha tudja a 150-160-at, (annál még véletlenül se tud úgy elnehezülni a lában pályán hogy ne venném észre), az már nekem jó.
Vizsgázni is a téli szettel szokott az autó és még soha nem szóltak érte. Semmi problémám nem volt ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!