Érdemes használt abroncsot venni? Mennyibe kerülhet az újhoz képest? Valakinek van vele tapasztalata?
175/64 R14 gumi kell az autómra a gyári adat szerint, bár nem néztem meg hogy az alufelnin most milyen van. Az R14 biztos hogy stimmel.
Egy ilyen abroncs újonnan kb 10.000ft-tőól indul. Mennyi lehet használtan? hány km-t bírhat egy használt gumi amit a gumiszervizek árulnak?
Nyári gumiról van szó, tehát majd csak tavasszal kell vele foglalkoznom.
Én inkább a teszkóban veszek újat,mint olyat amit egyszer valaki már "eldobott"..
Lehet hogy párezerrel olcsóbban jutsz hozzá,de kitudja mennyi kátyút-járdaszigetet láttak már a használt abroncsok..
Az árakról te is tudsz tájékozódni a neten, rengeteg oldal foglalkozik ezzel.
Arra kell figyelni hogy a profilmélység megfelelő legyen (legalább 3-4 mm) és 4-5 évesnél semmiképp se legyen öregebb. Azt hogy mennyi km-et bírnak nem lehet megmondani, ez függ a gumi állapotától, de ha már kicsi a profilmélység vagy 5 évnél idősebb a gumi akkor már elég balesetveszélyes vele közlekedni.
ha már a gumin spórolsz az ára miatt, akkor bizony abba kell hagyni...az egyik legfontosab a gumi állapota.
az osanban már tíz-tizenkettő között láttam télit..ez nem összeg a biztonságért...nyári pár Forinttal olcsóbb, ráadásul van ahol a blokk bemutatásával ingyenes a felszerelés..
ha még ez is sok, akkor.. passz..
Úgy tervezem hogy az autó 2 évig lesz meg, max 3.
Ha felszerelem minden földi jóval akkor se tudom drágábbal eladni, a vevő meg élvezi azokat amiket megvettem az autóra.
Én meg kaptam hozzá vmi használt gumikat...
Egyébként évente 6-7.000nél többet nem valószínű hogy megyek vele.
Használt,de 90%-os...hogyne..-csak épp időszámításunk előtti..
Mikor értik már meg végre az emberek,hogy egy többéves használt téliguminak rég nincs már meg az a rugalmassága,amely megvolt újkorában..
Vajon miért hagyta ott az előző tulaj? Családi okok miatt?Vagy azért mert már "csak"90%.os?
Értsükmár meg,más levetett szarját nemteszem az autómra,hiába megyek csak egy héten kétszer öblítőér a lidlibe..
Lehet h azért adja el a téligumit valaki mert eladta a kocsiját és nem adta hozzá a téligumit.
Vagy lehet hogy nagyobb felnit vett szélesebb gumival.
Külföldön más a szabály, ott hamarabb kell cserélni a gumit. Ami nálunk még jó, az náluk már rég nem.
Használtat soha nem vennék. A profilmélység még hagyján, azt le tudom ellenőrizni helyben, de hogy hány rejtett hibája van már a sok telibek*rt kátyútól (M.o.-n elterjedt jelenség) azt nem láthatom kívülről...
Barátom most vett használt téligumit, ami még "szörös" volt, de erősen balra húz vele a kocsi... futómű rendben azt is megnézette, majd visszarakta a nyárit, azzal nem húz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!