Opel astra f? Telleg ilyen bonyolult lenne? Mit lehet vele csinalni?
Udv!
A kocsimban lejott a tetokarpit de nem az egesz csak elol es elvittem kapritoshoz h meg is mennyibe kerulne ez nekem es egyatalan meg csinalna e nekem par napon belul. Rogton azt mondta h persze 19ezer forint es csak a tetot vigyem el hozza. Nem akarom el hinni h ennyibe kerul vissza ragasztani es minek kene leszedni a tetot? vagy mi? Itthon nem tudnam en vissza ragasztani? Milyen ragaszto lenne jo hozza?
Illetve minden karpitos ennyire draga?
Autószervizbe? Hmmm, ott mennyivel lehet olcsóbb? :)
A kárpitosok elég jól elkérik a pénzt, azért, mert kevés van belőlük és van munka bőven. Azért kérte, hogy szedd le, mert neki úgy sokkal egyszerűbb, mint a fejtetőn lévő kárpittal eklebeklélni a kocsi belsejében. Sőt, sokkal könnyebb is, mert ott helyben elkezdi fújni vagy kenni a ragasztót, akkor csöpöghet mindenfelé, amit aztán takarítani kell. Sőt fejjel lefelé nehezebb a kárpitot rendesen beigazítani és a helyén tartani.
Ha otthon csinálod, akkor szerintem kárpithoz való ragasztóspray lenne a legideálisabb, kb. 2500-4000 forint a flakon.
F Astrában utoljára 1999-ben ültem, de ha jól emlékszem van szivacs a szövet alatt. Ha az már mállik, akkor nehéz lesz hozzá ragasztani, erre érdemes felkészülni. Akkor lehet érdemes kiszerelni, mert helyben megtakarítani iszonyat mennyiségű mocskot fog okozni a kocsi belsejében. Ha meg letakarítod, akkor ugye látszani fog hogy az egyik fele alatt még van, a másik fele alatt nincs. Akkor vagy pótolod, vagy leszeded az egész alól ha szép eredményt akarsz.
És még nem vettük bele azt a lehetőséget, hogy esetleg meg van nyúlva a szövet, mert akkor az újabb szívást eredményez.
A kárpitos valszeg ilyen extra munkákat sejt már előre, azért mond akkora számot. Mert ha ő csúnyán adja ki a kezéből, akkor a vevő reklamál. Ha saját magának készíti az ember és nem tökéletes, akkor elkönyveli, hogy majd legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!