4000 kilométer után a motorolaj már fekete. Ez normális?
Normális.
Nemhogy 4000,de már akár 400 Km után az lesz .Ez igazából nem árul el semmit az olaj minőségéről ,ez a legtöbb autónál fekete,főleg a dízeleknél.
ha fekete az normális.
De ha kormos, sűrű, és apró szemcsék vannak az olajban na akkor van gáz!
Milyen autó hány éves?
Amúgy én a GM olajat én is vettem nem volt baj vele.
első!
sajnos ezt rosszul tudod, ugyanis az enyémben 15.000 után is sötét barna.
VW Jetta és áttetsző a pálcáról vett minta.
az olajod azért feketedett be ilyen hamar, mert a szervízben szerintem átb@sztak
ha motorolajcsere előtt tisztítóolajat (valami ilyesminek hívják) töltesz a motorba a jelenlegi olajhoz, és járatod a motort alapjáraton kb. 15 percig, akkor az sok lerakódást felold, amit majd az olajcserével távolítasz el a motorból
azonban ha ez a tisztító rész elmarad, csak a régi olaj ki - az új meg be folyamat zajlik le, akkor bizony a lerakódásokat az új olaj fogja feloldani, ezért lesz fekete mér 4000 km után
Hello kérdező! A motorolaj cserének pont az a lényege hogy az olaj ken, hűt, tisztít és korruzió védelmet ad. Nem tudom milyen autód van és milyen gyakran cserélsz olajat, de az tuti hogy a szintetikus olajaknak a legkedvezőbbek ezen tulajdonságai, igaz hogy picit "drágák" de nem mindíg az a drága ami sokba kerül. A félszintetikus olajak valamivel olcsóbbak ár-érték arányban őket mondják a legjobbnak. Az ásványi olaj nem sokkal olcsóbb és sokkal kevesebbet tud.
A GM olajakról hallottam már rossz híreket is, de nagyon rossz nem lehet mert még annó használtam és nem lett belőle problémám.
Nagyon sokat foglalkoztam ezzel a témával és olvastam utána, több autó mellett tapasztalat is van.
Kicsit offos is a válasz, de inkább igyekszem hogy részletesebb legyen.
A kérdésre: Normális hogy befeketedett az olaj, sőt ha nem feketedett volna be az nem lenne, mert akkor nem tisztított volna semmit!
Még annó jártam külföldre és az egyik munkatársamnak hoztam harmad áron egy Mol Dinamic motorolajat Suzukiba. Ahogy használta a gagyi olajakat és annak örült hogy már mentem 3000km-t és még ugyanolyan színű mint mikor betöltötte, a normális olajat meg meglátta hogy fekete és vett helyette egy Tescos olajat, aki értett hozzá fogta a fejét. Van egy 2002-es évjáratú kis diesel autóm, 60ezer km-rel vásároltam, most 200ezer km van benne 8000km-t ment csere óta a full szintetikus olajjal és 3dl-t töltöttem rá hogy maximumon legyen az olajszint. Szerintem megérte azóta mindíg ilyet venni bele. És autó kényeztető vagyok ilyen szempontból, mert a gyártó megengedné hogy 20ezer km-t fusson két olajcsere között de 15-nél nem volt még tovább engedve. Persze ne felejtkezzünk el az egy évről sem, mert az egy dolog hogy valaki 3000km-t megy egy év alatt de az időkorlát miatt le kell cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!