Mi a különbség az Opel GT 1.9 (141 Le) és az Opel GT 2. 0 T (264 Le) motorja között? Csak 100ccm-vel nagyobb a GT 2. 0 T motorja, de mégis majdnem a dupláját tudja, de vajon miért?
Bizony ám... A "T" betű a "túl erős" rövidítése :-)
(amúgy meg Opeléknél általában a turbómotorokat szokta jelölni, ez a megoldás)
15:29
Hát én eddig úgy tudom, hogy diesel motornál 90-100% os hatásfok javulás érhető el, de benzinesnél csupán csak 20-30% körüli. Az már más ha különböző dolgokat is megbütykölnek, de most maga a turbóról van szó, vagyis én arra értettem!
100%..azt azért sok..viszont,tény hogy elég nagy a hatásfokuk.
Turbóból se egy féle van,van kisebb nagyobb..változó geometriás stb..
1.9es gt meg lehet h csak "sima" gt...turbó nélkül(nem tom pontosan)
benzinből 20-30%?
hmm azért vannak az 1000-1500(!)lovas skylineok, mustangok, suprák ugye?:)
A benzines autók mindíg is sokkal jobban reagáltak a turbóra mint a dízelek. Ugyanis a Turbó az igazándiból a benzines autóra termett mivel nem baj ha pörgetik itt ugyanis kiütközik az éles ellentét a benzin és a dízel között.
Egy jól irányjott gyomorszájon vágással ugyan de a dízel kihasal 4500környékén. (plusz mínusz 1000) na, a másik véglet meg a japán benzines valami aminél itt kezdődik a tüzijáték és 8000ig meg sem áll a mulatság. Így, a benzines autókra a (ha a napi használhatóságot sutba dobjuk) pofátlanul nagy turbót is rátehetünk, ami későn építi ugyan fel a maga nyomaték, illetve teljesítménymaximumát de akkor az ott hajmeretsző. (lásd Subaruk, rx7 rx8 házibarkács turbó mazdák RS audik)
A turbó a dízelekre kötelező jelleggel ottvan. Mással nem tudna értelmes teljesítményt teremteni.
Jóval nagyobb a játszótér a benzinnél mint amit ti gondoltok.
Ám, ha a napi használatot is szem előtt tartjuk akkor körülbelül egy szintre lehet beállítani a két terméket egymás mellé.
Itt mindenben a benzines nyer kivéve a fogyasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!