Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ilyen hibához mi lehet a...

Egy ilyen hibához mi lehet a "diagnózis"?

Figyelt kérdés

A barátnőm autójának szétment a váltója, menet közben állítólag az történt,hogy felváltott 3-ba, az autó elkezdett kerregni a váltóbot ugrált össze-vissza mint mikor rosszul teszi be az ember.

Lassított, másik fokozatba akarta tenni, de ugyan ez történt, recsegés ropogás, le is fulladt végül.

Most nem indul a kocsi, a váltó a kuplung lenyomásával sem tehető fokozatba.

Egy szerelő megnézte, azt mondta,hogy a váltó 100%,hogy cserés, de hogy valamit szét is csapott a kocsiban, és elképzlehető,hogy a motor sem fog beindulni.

Elvileg meg kellett volna azonnal állnia, és nem tovább próbálkozni sebességbe tenni.

Viszont a kedves barátnőm nem tudja,hogy mit is mondott neki a szerelő, így lényegében fogalma sincs a hiba okáról, nem tudja megnevezni.

Elvileg ha felsorolnám neki mik a lehetőségek akkor tudná,hogy azt mondták e neki.

(én nem hívom fel a szerelőjét, és nem vagyok ott,hogy ránézzek így én is csak ennyit tudok)

Nem az a kérdés,hogy valaki mondja meg a hiba okát, és köszönöm, a kérdés,hogy lehetséges hibákat soroljatok fel, amik ezt okozhatják.Mit verhetett szét a váltó?Miért ezt a tünetet produkálta a kocsi?Mi lehet a motorral amit a váltó okoz?

2015. nov. 5. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
benzin vagy diesel?
2015. nov. 5. 20:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Benzin.
2015. nov. 5. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Találkoztam már olyannal, hogy szétugrott a kulissza, és váltáskor nem vette ki fokozatból, de cserébe be lehetett kapcsolni egy másik fokozatot is. AZ eredmény váltótörés...
2015. nov. 5. 21:52
 4/4 anonim ***** válasza:
esetleg lendkereknek cseszhetett oda..es anelkul persze nem indul az auto sem :-\
2015. nov. 5. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!