Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hidegen füstöl mi lehet a baj?

Hidegen füstöl mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
reggel amikor inditom elkezd fehér füstöt nyomni az auto utána eggy kis feketét is és nem lehet vele menni mert folyton lefullad de kb negyed óra járatás után semmi baja neki mi lehet vele? alfa romeo 156 1.9 jtd

2015. nov. 1. 14:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Hidegben a fehér füst még nem lenne baj, az csak víz.

A fekete füst már bajt jelezhet, de annak mértékét csak egy szerelő tudja megszakérteni, miután megnézte az autót.

Az öreg dízelek füstölése nem rendkívüli ritkaság, szinte mind füstöl, kormol valamennyire.

2015. nov. 1. 14:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Mindenképp nézesd meg, sok oka lehet miért ilyen, én jártam már úgy hogy füstölt enyhén feketén és szürkén és indulásnál hidegen vagy alig ment vagy folyton lefulladtam vele, 10 perc helybe járás után bemelegedve némi gázfröccsel már nem volt gond, de hosszas állás után amikor teljesen lehűlt már gondom volt vele. A szerelő srác a belső kipufogó dobot látta hibásnak annyira el volt már koszolódva hogy alig bírta kiengedni a a füstöt és ezzel a korom is égett a hőtől plusz a benne ragadt víz párolgott és annak a gőze is nehezebben tudott kijönni és azzal beragadva fulladozott meg erőlködött az autó, némi melegedés után már kipárolgott belőle sokszor még durrogás is jött a kipufogóból amikor átmenetileg teljesen kitisztult de komplett dobcserére volt szükség mert annyira elvolt hanyagolva hogy így jártam, és a fene se gondolta mert örököltem az autót.
2015. nov. 1. 19:11
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ nekem is majdnem ilyen gondjaim van vele de mindenféleképp megnézetem:)
2015. nov. 1. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!