Érdemes már felrakni a téli gumikat?
Délután még simán 15 fokok vannak, ami nem indokolja. De reggelente még akár fagy is lehet, lehetnek lefagyások és végül is már november van. Pár héten belül még akár hó is eshet.
Nem tudom eldönteni, hogy átszereljem ma, vagy várjak még vele pár hetet...
"most lesz a 3. szezonja, de még olyan mint az új."
Külsőre lehet. Viszont a gumi rugalmassága már jóval rosszabb,mint akár egy 8000ft-os teszkós télinek...
Sokan beleesnek abba a hibába,hogy 6 évig őrizgetik a téli nyári garnitúrát,ezzel csak azt érik el hogy rájuk öregszik a gumi,hiába jó még a profilmélység..
3 éves gumi öreg lenne? Te évente újat veszel?
# 11, mivel rendszeresen napi 240km-eket autópályázok, nem fogok 60-nal döcögni a pályán. Ha csak egy pillanatra is éreztem volna, hogy határon van a gumi, vagy fel-felvillan az ESP, nyilván már cseréltem volna. De egyszer sem volt ilyen. Se padlógázas gyorsításokkor, se szerpentinen kanyarokba bátrabban bemenve meg se nyikkant még ez a gumi. Tavasszal mikor fényeztettem a felniket, és vittem vissza a gumishoz felrakatni a gumikat és centíroztatni, szelepeztetni, direkt kérdeztem és azt mondták, hogy bőven jó még. Akkor max 4mm-esek lehettek és talán nem volt rajtuk ilyen repedés.
Egyébként átcseréltem most délelőtt. Megnéztem pontosan a nyárit 4709 a DOT száma. Tehát nem is 7, hanem csak alig 6 éves, 5 szezont futott. De úgy látszik ez a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 gumi ilyen, nagyon jól tapad, de szeret hamar elöregedni, elfogyni.
A képen mellékelt gumi egyszercsak annyitmond hogy pukk..
És máris tetőre tetted az autódat.
A kirendelt szakértőnek hiába magyarázod,hogy nem villant be az esp..
Azt se igazán értem, hogy miből gondoltad, hogy nem szándékozom cserélni. Kicsit visszaolvashatnál! Nem azért tettem fel a kérdést, mert ennyire unatkozom.
Úgyhogy köszönöm a kioktatást gumiszakértő úr!
Oké,fa**om sem fog vitatkozni veled..Olvasd vissza magadat inkább.
Jah,és sok szerencsét az elkövetkező 6 évre-fillérvadász barátom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!