Sok felnőtt ember miért verseng vérremenően, hogy az 500 ezres 20 éves Golfja, Passatja, Civicje, vagy BMW-je menőbb?
Mivel jársz sárga vagy kék busszal?
Gondolom sárgával így nem csak kocsid nincs, de vidéki is vagy!
És a BMW a jobb, mert RWD! Abból is csak a sor6 benzin!
A legtöbb emberben ott van az elfojtott agresszió ami vezetés közben kijön.
A legtöbben a hétköznapokban etikának, illemnek, neveltetésnek, megfelelési vágynak stb.. alávetjük magunkat és így az a fajta a düh amit nem tudunk/akarunk az embertársainkra rázúdítani az erőteljesen kijön a volánnál.
Vezetés közben nyilván a kötelező szabályokon kívül nem kell senkire tekintettel lenni, nem kell illemet betartani, azaz főleg autópályán és autóúton az erősebb kutya bszik elve érvényesül.
Ami valahol belénk van kódolva, még ha mi látszólag értelmesebb állatok is vagyunk.
Teljesen mindegy a körítés, hogy az most 2-es Golf-ból tesszük vagy Porsche 911-ből.
Minden társadalmi rétegben tapasztalható ez...
Saját példámból kiindulva autópályán, én frusztrált 3-as BMW sofőrként letolom a Swift-et meg a Golf-ot az útról, 5 percre rá engem tol le az útról az X6-os...
Csak a díszlet változik az alap probléma adott.
" egy bizonyos km után engem a tökölés frusztrál egy kicsit csak főleg , hogy sosem érek rá de ha nálam gyorsabb valaki azt elengedem"
A tökölés engem is frusztrál ezért mindig dinamikusan haladok, és én is elengedem azt aki nálam gyorsabban akar menni.
Nem vagyok álszent, legtöbbször én azért haladok gyorsan, mert szeretem a tempót, nem feltétlenül az az x idő motivál amivel hamarabb elérem a célom.
Amúgy azt megfigyeltem, amikor tényleg azért száguldozom, mert időre kell odaérnem és rá is parázok, na akkor tuti nem is haladok, minden balfsz elém jön.
Magyarországon az autó még mindig hatalmas presztízsnek számít.
ha te egy pár százezres BMW-ben ülsz, lényegtelen hogy egy fillért nem érő üzemanyag és pénztemetőről van szó, onnantól te már felsőbbrendűnek számítasz.
ellenben azzal, aki eljárkál egy zsír új Swift-el negyed annyiból, 10x olyan hosszú élettartamon át.
legalábbis az emberek nagy része így gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!