Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek az opel...

Mi a véleményetek az opel combo 1.7 cdti (101 LE) egyterü autorol! 2007 es kiadás?

Figyelt kérdés
Megbizhato e a motor? Olcsó szervizelni? Vagy dràga az alkatrèsz? Mennyire birja a sulyt?Megyen ha kicsit oda akar lèpni neki az ember? Jo uttarása van? Akinek esetlek volt , mondja el a vèlemènyèt! Köszönöm!!!!
2015. okt. 27. 19:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Van itt olyan, akinek ilyen van. Vagy legalábbis volt itt régebben rendszeresen az illető.

Nekem Astrában van ugyan ez a motor.

Megbízható szerintem, de ha valamit javítani kell rajta, az modern dízel révén, nem a pár ezer forintos kategória.

Az enyémben már van 240.000km és 10 év. Legutóbb most nyáron a fojtószelep mechanikája egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül beállt. Ettől persze a motor nem áll le, de a computer lekorlátozta a fordulatszámot. A fojtószelep háza nem szétszedhető, mert préselt lemez, így cserélni kellett. 150.000Ft volt az új, még csak nem is gyári, hanem utángyártott szelep. A munkadíj az alkatrészárhoz képest teljesen elhanyagolható. Ezen kívül ami még drága volt, az a lendkerék, ami 200.000km körül adja meg magát, de erősen használatfüggő is a dolog. A generátoron a diódahíd is ekörül hal be. A főtengely helyzetérzékelő jeladó szintén. Ezeknek a javítása/cseréje pár tízezer forintos tétel.

Volt még hűtéscső lyukadásom kidörzsölődés miatt. És egyszer a turbó és az intercooler közötti levegőcső is eldurrant.

Az elektromos gázpedál vezetéke egy csatlakozásnál szeret eloxidálódni és amiatt kontaktos lenni. De lehet ez csak Astra betegség.

Egyébként jól megy az 1,3 tonnás autó vele, dinamikus, jól húz. Én rendszeresen autópályázok vele, így 130-140km/h-val 5,8-6,0 litert kér. Országúton 90-100-zal 5 liter alatt sem lehetetlen kihozni vele.

Egyébként 5W30-as/0W-30-as olajat 15.000km-enként cserélem benne, ez alatt szemre gyakorlatilag semmi olaj nem fogy így 240.000km-rel se.

Kb ennyi infóm van róla.

2015. okt. 27. 20:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm h leirtad ezeket a dolgokat! Hàt valamit segitett de nem tudom h az opel kombo milyen jellemmel rendelkezik.
2015. okt. 28. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!