Dízeles motornál chiptuning és optimalizálás után +23Le és +45Nm érezhető növekedés?
Énis pont ezt tervezem, de még agyalok rajta hogy kell e.
Én pl 3000 fölé ritkán pörgetem, viszont kellene hogy nyomatékosabb legyen, nekem +35-40LE-t mondtak és +80nm-t. Elég jol hangzik. Csak nem akarom tönkrevágni se a havi 2000km alatt
Ilyen kocsi van a rokonságban elég jol húz az...
Viszont keress rá a totalcaron, bent van sajnos ez is a 20 legroszabb motorral szerelt kocsik közt ha jol emlékszem
A plusz erő nem ingyen van, valamiből ki kell termelni, úgyhogy kevesebbet nem fog fogyasztani.
Egyébként régebben én is gondoltam rá, de utánajárva a fenének hiányzik, hogy idő előtt a plusz nyomatéktól szétmenjen a váltó, kuplung, stb... úgyhogy letettem róla.
A gyárban sem véletlenül azért optimalizálják úgy egy autó motorjának a szoftverét ahogy, csak hogy kicsesszenek a felhasználókkal.
milyen autó az, ahol plusz 80 Nm-t tesz rá a chip?
A sajátomban volt ilyen chiptuning, én olyan sok változást nem vettem észre. Amugy egy összkerekes 159-es Alfa-m van, 2.4-es 209 lóerős 400 Nm nyomatékú. A chip után kb. 280 lóerő és 430 Nm volt a nyomaték. Alapból is erős, meg aztán nem is használja ki az ember a maximumot belőle, lehet ezért nem volt érezhető annyira a változás mint egy kisebb autó esetében. Kiszedetem belőle mert nem láttam értelmét, nekem napi szinten kell az autó, nem akartam tönkre tenni vele, amugy Kollár féle chip volt.
Nem a lóerő számít, hanem a nyomaték. 45NM az nem kevés!
Egy 1200-es Lada tömege utas nélkül kb. 1000 kg, maximális forgatónyomatéka kb. 90NM
Bármilyen autóba ha kapsz egy "fél Lada motort" az azért elég jó.
Bár, mondhat bárki bármit, a legjobb, ha elmész egy megbízható céghez, és kérsz 2 hét kipróbálási lehetőséget. Megtapasztalod az élményt, aztán, ha tetszik megtartod a beállítást, ha nem, visszamegy a gyári, és visszakapod a beállítás árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!