Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó hifi? Esetleg ha márkákat...

Autó hifi? Esetleg ha márkákat tudnátok írni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most vagyok kocsi választás előtt és szeretnék a kocsiba egy kis hang technikát. Nem muszáj az a csúcs szuper 10.000w-os. Mielőtt valaki írná hogy csak vagánykodásra kell nem, nem arra kell egyszerűen olyan zenéket hallgatok amik basszus nélkül semmit nem érnek. Szóval csak egy normális mélyet szeretnék, ami elég jól nyomja a mélyet. Ezt meglehet oldani csak aktív mélynyomóval, vagy kell erősítő is minde sz*r?
2015. okt. 21. 17:36
1 2 3
 11/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

Nekem sedan 320D-m van (E90), ha ilyet nézel és hifiben gondolkozol ajánlom neked, hogy legyen a hátsó üléssorban lenyitható síbox.

Hálistennek az enyémben van ilyen, de ha nem lenne elég nagy szívás lenne, mert iszonyat vastag az ülésháttámla és enélkül a mélynyomó hangjának 60%-át elnyelné.

Lenyitva viszont megfelelő teret biztosít a hang terjedésének, de észrevettem, hogy még ilyenkor se mindegy, a mélyláda a csomagtartó melyik pozíciójába van beállítva.

Amúgy nekem Alpine Bandpass ládám van, elég korrekt hangereje és hangja van, ezt bátran merem ajánlani.

Síbox nélkül viszont a fenti probléma miatt szerintem kevés lenne.

[link]

Ez még csak a mélyláda buktatója.

Nem tudom milyen 320D-t nézel, E36, E46, E90, F30?

E90-ről tudok még mesélni, miket lehet szívni vele hifiépítés terén. :D

2015. okt. 22. 12:39
 12/30 anonim ***** válasza:
Igen, a sedanokkal ez a "baj". Egyik rokonomnak volt ilyen problémája. Vett egy VW Borát, és az előző kocsijában levő láda alig hallatszott benn, az is bandpass volt. Szóval bandpass láda nem való sedanba. Vett viszont egy reflex ládát, az gyönyörűen szól benn(És nem kell nyitogatni az ülés háttámláját, hülyén oldottad meg. Ha öten ültök a kocsiban, akkor nem hallgatsz zenét, vagy mi?).
2015. okt. 22. 17:10
 13/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. E36-osom lesz.
2015. okt. 22. 17:20
 14/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

#12-esnek

Látom nem vágod mit jelent a síbox. Nem kell semmilyen háttámlát nyitogatni, van egy lehajtható könyöklő, ami lehajtva egy kivehető modulból áll, ami összeköti az utasteret a csomagtérrel, komolyabb autókba opcionálisan szoktak ilyet tenni.

[link]

Eredetileg arra szolgál, hogy a síléc gond nélkül tárolható legyen az utastérben különösebb bűvészkedés nélkül.

Abban igazad van, hogy így valóban csak 4 személyes az autó, bár szerintem ezek az autók alapból ténylegesen csak 4 személy számára kényelmesek. Legtöbb esetben amúgy egyedül vagy a barátnőmmel utazom.

Ez egy tökéletes megoldás amúgy hangzás tekintetében, még a komolyabb műhely is ezt ajánlotta.

Amúgy bandpass láda helyett reflex ajánlása nem túl nyerő, lehet puffogtatásra jó, de szerintem egy reflex láda hangzásvilága igen korlátozott.

Volt pár reflex ládám, de azt tapasztaltam, hogy 50herz környékén kiemel, leveri a veséd, aztán annyi.

Elektronikus és hip-hop zenékhez jó dolog, de pl egy jazz zenéhez valahogy nem az igazi.

Ráadásul nekem az a tapasztalatom, hogy a mostani bandpassnál tényleg a mélyhangokat hallom, még a reflexnél inkább azt hallottam, hogy a hangnyomás miatt szétrázta a csomagtartót, műanyagokat stb...

2015. okt. 22. 17:57
 15/30 A kérdező kommentje:

Ja amúgy én inkább old school rapet hallgatok pl( https://www.youtube.com/watch?v=HSC9cgvtkRs

https://www.youtube.com/watch?v=DxthUUoCKJ8)

és még trap alapokra fekvő rap-et pl.

https://www.youtube.com/watch?v=wzMrK-aGCug

https://www.youtube.com/watch?v=3gjfHYZ873o

https://www.youtube.com/watch?v=Y8-SJb1bOUc

https://www.youtube.com/watch?v=KyCTZ8c-trc .

Valahol olvastam hogy zene tipus válogatja hogy aktív mélynyomos, zárt, reflex stb-t kell alkalmazni :D

2015. okt. 22. 18:05
 16/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

Jó zenéket szeretsz, én is bírom az old school rap zenéket.

Ha főként csak rap zenét hallgatsz akkor neked a reflex láda tökéletes választás lesz, baromi kövér mélyeket nyom.

Az aktív ládákat szerintem felejtsd el, többnyire komolytalanok. Vegyél egy mono block, vagy 2 csatornás erősítőt és hozzá egy jó ládát.

2015. okt. 22. 18:16
 17/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

Egy kis pörgős old school a kérdezőnek :D

https://www.youtube.com/watch?v=K9F5xcpjDMU

2015. okt. 22. 18:21
 18/30 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy az az, azért írtam így, mert lényegében az a középen ülő embernek a háttámlája.

A bandpass ládákkal akkor sem vagyok kibékülve, akkor inkább már egy zárt. Ismerősöm kocsijában nincs meg vele az a mélyérzet, aminek kéne lenni, csak puffog. De lehet csak neki van rosszul beállítva, inkább valószínű, szóval nem ítélem el azt a típust, mert csak egyet hallottam belőlük.

Mondjuk az Alpine az Alpine, ott mindegy milyen fajta, az jól fog szólni :D

2015. okt. 22. 18:28
 19/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

"Valahol olvastam hogy zene tipus válogatja hogy aktív mélynyomos, zárt, reflex stb-t kell alkalmazni :D"

Erre még annyit reagálnék, hogy nekem volt már zárt, reflex és bandpass ládám is.

Az alábbi tapasztalataim vannak.

A zárt láda inkább hangszeres zenékhez való, nekem pl baromi szépen szólaltatta meg a jazz, chillout és egyéb olyan zenéket amik nem igazán a basszusról szólnak, hanem arról, hogy a nagybőgő meg egyéb mélykeltő hangszer kiegészíti a zenét. A feketeleves viszont, hogy rap és elektronikus zenéknél vérszegény, hiányzik az a fajta dinamizmus amit az ember elvár.

A reflex láda kb ennek az ellentéte volt nálam. Elektronikus és Rap zenéknél olyat tolt, hogy leverte a vesém, de minden olyan zenénél ahol kicsit igényesebb hangzásra lett volna szükség, ott elvérzett.

(Pedig brutál épített láda volt, én tök amatőr vagyok, de poénból 2 VW találkozón elindultam hangnyomásversenyen vele, és mindkettőt megnyertem.)

Most bepróbáltam egy Bandpass-t és nekem pl ez tűnik a legjobbnak eddig, mert én eléggé ugrálok a műfajok között és ez valahogy azt érzem, hogy ez a zárt és a reflex kombója.

Igazán nem veri le a vesét, de nem is vérzik el hangszeres zenénél sem.

2015. okt. 22. 18:30
 20/30 Koaxk Ábel ***** válasza:

"Ismerősöm kocsijában nincs meg vele az a mélyérzet, aminek kéne lenni, csak puffog"

Ezt megértem, ha felhajtom a síboxot, nekem se sok mély jön át. Így megértem, hogy a reflex jobbnak tűnik, csak az a baj, hogy attól még, hogy a háttámla elnyeli a mélyet, attól az még ott van, azaz a csomagtartót rázza piszkosul, rendszámot zörgeti stb, és az elég rosszul fest. :)

Ami biztos, sedanba szop@s hifit építeni

2015. okt. 22. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!