Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Patika Lada 2101-et lenne...

Patika Lada 2101-et lenne szívetek eladni?

Figyelt kérdés

Kicsit faramuci a helyzet, tippeket lehet tippeket kérnék.

A történet röviden, van egy 2101-es Ladám, amolyan szívem csücske autó. Lényegében OT vizsgára mehetne jelenlegi állapotában, minden gyári alkatrész.

Sokszor meg is néznek vele, fotózkodás is gyakran megesik, aminek örülök is, hogy ne lennék büszke rá.

Viszont nemrég történt egy érdekes eset.

Barátnőmmel voltunk épp, és parkolóban elbeszélgettünk egy idősebb házaspárral. Kiderült nekik is volt régen, máig szívesen gondol rá vissza.

Végül egészen addig kanyarodott a beszélgetés, hogy felajánlott 3 millió forintot az autóért, hogy megvenné.

Én persze köpni nyelni nem tudtam, barátnőm úgyszintén, bár a legvégén annyiban maradtunk, hogy alszunk rá párat és kaptunk egy telefonszámot, hogy ha esetleg úgy van, keressük meg őket.

Kísértésnek kellemes volt, viszont számomra pénzben nem igazán kifejezhető az értéke az autónak, de barátnőm azóta is ezen a témán kattog, én szívem szerint kidobnám a cetlit amin a szám van, én az autót szeretném megtartani, talán az OT vizsgára is rászánnám magam lassan, csak utána félek nem merném utcára se kivinni, az meg számomra sértés az autó felé nézve, hogy csak álljon szegény.

Ki mit tenne?

Illetve milyen jó indokot, érvet lehet mondani barátnőnek, hogy megértse, van mikor valami fontosabb mint a pénz. Nem mondom, hogy nem jönne jól, de akkor tudom, hogy minden nap bánnám, hogy nincs már meg.

Szóval kéne valami jó kis indok, észérv, levezetés, vagy bármi, hogy veszekedéstől mentesen meg lehessen ezt beszélni, ki hogy oldaná ezt meg?:D

2015. okt. 21. 07:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

"A fő probléma az annyi, hogy barátnőmet miként tudnám vita és veszekedés nélkül meggyőzni, hogy nem szeretném eladni."

A fő probléma az ,hogy papucs vagy!

2015. okt. 21. 19:09
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az " értelmes " hozzászólást, ha nálad az egyenlő papucs, hogy valaki próbál békésen rendezni egy vitát, akkor nem tudom melyik korban élsz.
2015. okt. 21. 20:03
 13/17 szántóvető ***** válasza:
54%
én is úgy vélem hogy a fő gond a barátnő.add el a ladát jó pénzért,vedd meg az 5-östől az övét 1 milláért és mindenki jól jár.
2015. okt. 21. 20:08
 14/17 veterán vas ***** válasza:
75%

Szóval:

Te nem akarod a barátnődet megsérteni és keresed a kompromisszumot.Ez nagyon szép gondolat.

Na és Ő? Részéről nincs lojalitás, empátia, beleérzés, semmi? Az milyen, hogy Ő dönt a Te autóról és a Te érzelmeidről?

Tegyük föl, hogy most -esetleg- neked ad igazat.

("lesz öröm bodottág"-ahogy Matisz nagypapa mondta)

A következő években vajon hányszor fog minden anyagi jellegű vita azzal zárulni, hogy "bezzeg ha a zsiguli ára itt lenne...." :(

2015. okt. 22. 10:46
 15/17 anonim ***** válasza:
82%
A barátnődnek be kéne látnia hogy ez az autó neked nagyon sokat jelent. Egyébként nem kell különösebben "győzködni", csak mondd el neki, nem szeretnéd eladni. Ennyi. Ha szeret téged akkor ezt a döntést tiszteletben tartja.
2015. okt. 22. 19:30
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
Végül mi lett a vége?
2016. ápr. 19. 23:05
 17/17 A kérdező kommentje:

Megmaradt az autó és barátnőm is. :)

Azóta tartjuk a kapcsolatot a házaspárral akik az ajánlatot tették, végül vettek egy másik autót, abban segítettünk, mármint volt pár ismerősöm kik jobban benn mozognak a Lada fan körökben, és rajtuk keresztül lett.

2016. ápr. 20. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!