Miben vezessek hideg időben?
Vezetni olyan cipőben ajánlott, ami kényelmes, s nem gátolja a megfelelő pedálkezelést.
Vezetéshez lehet cipőt is cserélni, abban vezess, amelyik neked megfelel.
én mindig vékony talpú és keskeny cipőben vezetek... állítsd a fűtést a lábadra, és -10 fokban is vezethetsz strandpapucsban
bakancs számomra borzalmas, vastag a talpa és nagyon széles, a vastag talpa miatt alig érzem a pedálokat, a szélessége miatt meg bal lábbal kuplungolásnál a lábpihentetőbe, fékezésnél meg a gázpedálba akad bele állandóan...
Fűtést állítsad be normálisan!
Én pl. így szoktam:
Én oldalam kb. 25fok, anyós oldal 20fok
Szélvédőre rányomom a 100% -t, elölső szellőzőkre kb. 15-20% -t, a lábtérhez kb. 60-70% -t.
belső/külső keringetés váltás automatán.
légbefűvás mennyisége kb. 80% körül.
Két szélső légbeömlő az ajtó üveg felé maxra nyitva, két középsőből csak az anyós oldali nyitva, felette lévők végig csukva.
Hátsú üléseknél mind maxon nyitva és a hideg levegő hozzákeverés maxon!
Elől lévő középsőknél a hideg levegő hozzákeverés kb. 50%.
Így pikkpakk lenoymja a párát, lábam nem fázik( egy motor balesetem óta a lábműtét után fázós a lábszáram) és az utasoknak sincs melege.
Kikell tapasztalni, hogy jó a fűtés, persze ehhez olyan kocsi kell, amin a fűtést nem fapados...
Ha belejössz majd, akkor bármi legyen a lábadon, elboldogulsz.
De amíg tanulsz, addig a legkényelmesebb cipőt vedd fel mindig. Például emlékszek, én anno télen tanultam vezetni, és a nyári cipővel mentem mindig, még ha le is fagyott a lábam meg át is ázott párszor, de abban nagyon jól éreztem a pedálokat meg mindent. És persze vizsánál a legfontosabb hogy ilyen cipőt vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!