Milyen autót vegyek a feleségemnek?
Ő 40 éves, nőiesen csinos, fiatalos.
Annyi kérése volt hogy legyen kicsi és ne csak elöl legyen ajtaja. Két település közötti ingázásra lenne használva munkába járásra és a gyerekek fuvarozására. Kb napi 20-25 Km.
Néztünk már:
Toyota Yaris-t
Opel Corsa-t
Kia Picanto-t
Peugeot 206-ost
Ezek mind megfelelnének. Miket nézhetnénk még? Max 650.000 Ft.- lenne rá.
"#2!
Szerintem azért nem mindegy hogy egy fiús nőnek vagy egy nőiesnek keresünk kocsit, vagy hogy az illető 18, 40, vagy 60 éves.
"
hát nem vagyok egy fiús alkat, de kocsit nem az alapján veszek, hogy hogy nézek ki (legfeljebb, mivel piszkosul alacsony vagyok, a lényeg, hogy leérjen a lábam a pedálig és ki is lássak) - sőt az se érdekel, hogy hogy néz ki a kocsi, amíg kényelmes és megy ill ki tudom fizetni....
amúgy Fabia teljesen jó napi 20 km furikázásra és a gyerekek is beférnek, Yaris sokkal kényelmetlenebb
Ok! Akkor a poénkodás helyett megpróbálok némi érdemi választ is adni! Persze minden megnyilatkozásom kizárólag tájékoztató jellegű és nem tükrözi semmilyen típus utálatát! :)
A Yaris jó! Nem ismerem, de mindenki azt mondja, hogy jó, akkor biztos így van.
A Corsa C szintén jó! Valaki azt mondta, hogy az ezrest mókusok hajtják és lehet benne valami. Viszont 400e km-ig gond nélkül tekerik és ez személyes tapasztalat. Maga az autó szerintem nagyon fapados.
A Picantoval nincs tapasztalatom, de van egy kollégám a Kia szervizben és ő nem javasolja. Hiszek neki.
P206 Ez nehéz kérdés. Sokféle motorral szerelték, rengeteg módosításon esett át, a formájából adódóan igazi "csajos" autó. A hátsó futómű hibáján kívül nincs különösebb probléma velük
Miért kényelmetlen a Yaris? Ez érdekel, mert nekünk is az van és sosem hallottam még erről s nem értem.
Igaz, van, aki a V2-s s az egyhengeres motorunkat utálná már 1-2 óra motorozás után (vibrálnak, mint a csuda, igaz, arra a Yaris is képes néha, ez a gond?), számunkra pedig bámulatosan kényelmesek túrázásra, 17 órán át sem volt gond ;)
De 20 km olyan pici, hogy nem tudom, hogyan lehet ott kényelmetlen egy normál autó. Nem azt mondom, hogy valakinek nem lehet az, csak nem értem.
Mi szeretjük a kis Yarist (1.0-s, nekünk teljesen jó, de tényleg nagyon gyönge így, sokaknak bizonyára érdemesebb nagyobbat venni).
Olvasd el van egy cikk róla: [link]
De amúgy a Suzuki Swift is jó választás lehet, mármint a 2005 utáni modellek. Azok 800 ezer körül vannak, viszont nagy a beltéri hely. Esetleg Toyota Aygo vagy Opel Corsa.
Japán vagy német autó; a kia-t helyedben kizárnám. Első lépésben gyüjts össze típusokat és mutasd meg őket a feleségednek. Fontos, hogy azért tetszen is neki.
Tovább olvasgathatsz még itt is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__241..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__229..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__372..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!