Hogy néz ki egy porlasztócsúcs beállítás?
Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy sokat fogyaszt a kocsi és valamelyik porlasztócsúcs többet fecskendez be a kelleténél.
Ugye erre azt mondják hogy "rossz beállítás".
Ezt hogy értsem? hogy néz ki egy porlasztócsúcs beállítása?
2015. okt. 17. 19:22
1/7 anonim válasza:
A porlasztócsúcsnak nincs köze a mennyiséghez. Annak van egy porlaszási nyomása, porlasztási képe és nem csöpöghet be, azaz porlasztási nyomás alatt cseppmentesen zárnia kell. Az anyag mennyiségéért az adagoló felel. Azon kell állítani mennyiséget.
2/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod!
és azon hogy történik az állítás?
2015. okt. 17. 21:01
3/7 anonim válasza:
Tetején a burkolat alatt van egy állítócsavar ami előfeszít egy rugót, ami nyomja a porlasztócsúcs dugattyúját. Minél jobban előfeszíted annál magasabb nyomáson porlaszt.
4/7 anonim válasza:
Ki kell szerelni, felrakják padra melyen kötnek rá üzemanyagot, megforgatják és megnézik egyforma meennyiséget nyom e minden porlasztóhoz.
5/7 A kérdező kommentje:
És az hogy szétszedtem a porlasztócsúcsot kitakarítás céljából, megváltoztatja a "beállítást"?
Így tisztítottam ki:
2015. okt. 18. 11:33
6/7 Bajer válasza:
A porlasztócsúcsokat fényesre kell tisztítani az 5-12 vagy több befecskendező furatnál. Kiszedni nem szabad a porlasztó dugattyút belőlük mert 1000-red mm pontossággal vannak illesztve. A próbapadon való beállítás után a nyomócsövekre átlátszó PVC csöveket kell húzni, amik álljanak felfelé. Padlógáz, indítózás, ezzel feltöltődnek a csövek és látható lesz a gázolaj. Az adagoló elemdugattyúit kell egy bizonyos állásba forgatni és közben a lendkeréken lévő rovátkát kell egy vonalba hozni a lendkerékházon lévő jelöléssel. A PVC csöveknél figyelni kell a gázolaj mozgását. A rovátka egyezésekor kell mozdulnia a gázolajnak. Ekkor jó az üzemanyag adag mennyisége és a befecskendezés ideje. Össze lehet rakni és légteleníteni kell a befecskendező rendszert.
7/7 Zebra3328 válasza:
Megnéztem a linkelt videót, és szerintem a kontárság illusztrációja lehetne. Amikor a porlasztó felső részén levő SÍKra köszörült tömítő felületet elkezdte az acélból készült csúcstartó hüvelyhez ütögetni, majdnem elsírtam magam.
A kérdező átgondolhatná, hogy hány szűrőn megy keresztül a gázolaj, amíg eljut a porlasztókhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!