Tompított fényszóró beállítása otthon házilag. Megoldható?
Pesti vagyok, az aréna plázában szoktam.
Valamelyik félreeső, kivilágítatlan sarokban koppra ráállok a falra egy parkolóhely elválasztó csíkra pont ráállva (érinti az első és hátsó gumi oldala is).
Tompított bekapcs. Fekete szigszalaggal megjelölöm a falon a fényfoltok vízszintes felső határát egy vízszintes, egy másik függőleges csíkkal a ferde letörés kezdetét (kb 20-20 cm hosszúságú csíkok)
Utána hátragurulok, tartva a párhuzamosságot (célszerűen a szemközti parkoló elválaszó csíkját véve alapul) 5 - 10 méter között távolság már elég.
Ha a letörés elment oldalra a jelzéshez képest, akkor először azt korrigálom, ezzel egyik irání kész.
Utána a vízszinte világos-sötét határt állítom annyi centiméterrel a csík alá, ahány méterre az autó eleje a faltól van.
Természetesen mindezt a magasságállító legmagasabb poziciójában.
Eddig mindig így csináltam, vizsgán a műszeres ellenőrzéseken csont nélkül átmant. Ugyanakkor látni is lehet vele, de szemből nem vakít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!