Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kötelező a benzinkúton borrava...

Kötelező a benzinkúton borravalót adni?

Figyelt kérdés
Én sose csináltatok semmit velük, én tankolok, szélvédőt sem mosatok velük, mert autómosóba járok. Akkor miért kéne adnom? Szerintem semmire, hiszen csak fizetek, a megvett "áruért", mint egy boltban. De már volt, hogy furán néztek rám, hogy visszakérem a visszajárót. És persze nem 10-100 Ft-ról volt szó, hanem 500-1000 Ft-ot.
2015. okt. 14. 10:27
 1/10 dirtboy ***** válasza:

én sem mosatok,nem tankoltatok velük.

sosem adtam borravalót mert nincs mire és nem is néztek rám furán.

nem tudom te hová jársz hogy ilyenbe botlasz.

2015. okt. 14. 10:30
 2/10 anonim ***** válasza:

Azért hihetetlen mennyire nincs kultutája magyarországon a borravalónak!!Ha nem adsz,akkor rögtön egy fillérbas zó szar alak vagy.....ha adsz(mindegy mennyit)akkor meg az van higy csak ennyire tellett tőled.....

A markát amúgy is mindegyik tudja tartana a borravalóért,ha megérdemli,ha nem..........

2015. okt. 14. 11:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Az üzemanyagárak emelkedésével a benzinkúti jatt nagymértékben lecsökkent. e miatt jobban örülnek az ilyesminek és jobban nem örülnek annak, aki nem ad. Erre azt szoktam mondnai, hogy akinek nem tetszik, annak nem kötelező kútkezelőként dolgoznia.

Más kérdés, ha az emebr pluszt vesz igénybe. Akkor feltétlenül illik.

2015. okt. 14. 11:16
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
nem kell borravaló, ha bemész és veszel 1 snickerset 90 ft helyett 300 ért az elég borravaló szerintem :P
2015. okt. 14. 11:19
 5/10 anonim ***** válasza:

szerintem is hülyeséget írsz. ha kint a benzinkutas nem csinál semmit, nem segít, akkor milyen jogon várja el a borravalòt? de van amikor amíg bemész fizetni, addig odaugrik az egyik és lemossa a szélvédőt.akkor illik adni valamennyit de sztem 100-200ft bőven elég azért a fél perces munkàért. de azért mégis értékeled a gesztust.

de amúgy bent ahol fizetsz, nem értem milyen alapon várják el a borravalót? ennyi erővel akkor adj minden bolti eladónak is.. 10fton en se ciganykodok, hanem ott hagyom de azért 500-1000 forint a semmire, elég merész elképzelés a kasszàstòl. a legegyszerubb, ha mondjuk kerek összeggel tankolsz.

egyébként láttam már olyat, hogy idősebb néni nézi a kereknyomast. a kutasok ott rohognek rajta hogy alig tud felallni. nemhogy segítenének neki

2015. okt. 14. 11:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Eleve egy hulyeseg a borravalo. Azert kapja a fizeteset hogy elvegezze a munkajat. Ha nem tetszik a fizetes, keressen mas foglalkozast.

Meg diszkriminativ is, mert miert adsz a fodrasznak/pincernek/taxisnak/kutasnak, de miert nem adsz pl a kasszasnak, boltosnak, vagy mondjuk neked miert nem adnak?

Kartyaval kell fizetni, akkor fel se merul a kerdes.

2015. okt. 14. 11:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Szerintem sem kell adni. Nyilván azért furcsálltam.

Egyébként kerek összegre tankolok, mert utálom a sok aprót. De ha pl. fizetek 7500-öt és adok 8000-et, akkor visszavárom azt az 500-at. Annyi pénz meg nincs nálam, hogy mindig pontosan annyit adjak :)

Kártyával sem tudok fizetni, mert céges.

Nyilván ha kérnék valamit, szélvédőmosás vagy bármilyen segítsék, akkor adnék.

Szerintem gondolták, hogy nő vagyok, akkor tuti nem tudok egyedül tankolni se :) Ezt mondjuk már megszokták, mert most már nem támadnak le rögtön, hogy ők akarják csinálni.

2015. okt. 14. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Ahol én tankolok, ott akkor is tankolni akarnak helyettem, ha azt mondom, hogy köszönöm, nem. A másik meg a 80 kérdés, amikre nemmel kell válaszolni.

Kint: Olajszintet nézzek? Szélvédőt lemossam?

Bent meg kínálgatnak minden jóval. Ez leginkább a MOL-nál van, de máshol is előfordul.

2015. okt. 14. 15:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező adni és nem is adnak sokan.

Én dolgoztam benzinkúton.

A tankolásért van aki adott borravalót, van aki nem. Van aki rendszeresen odajárt tankolni és mindig adott, volt aki soha sem adott és volt aki csak ritkán.

Szélvédő mosásért, pumpálásért 90%ban adtak mivel megkértek rá. Ha én ajánlottam fel de nem akarta és maga oldotta meg akkor azért tette mert nem akart borravalót adni.

"Az üzemanyagárak emelkedésével a benzinkúti jatt nagymértékben lecsökkent... Erre azt szoktam mondnai, hogy akinek nem tetszik, annak nem kötelező kútkezelőként dolgoznia."

Volt olyan kollégám aki évek óta ott dolgozott és mondta hogy soha se függött a borravaló összege attól hogy mennyibe kerül az üzemanyag. Ha havi 30 litert tankolsz de egyik napról a másikra 50ft-al több 1 liter üzemanyag akkor 1500ft-al többet fizetsz havonta. Sok ez egy olyannak aki havonta 400-500km-t autózik?

Igaz hogy nem köteles kutasként dolgozni de senki se azért dolgozik ott mert ez a hivatása. Ez nem egy 3 éves suli mint a felszolgáló szakmánál. Egyszerűen csak jelentkezel kutasnak mert nincs épp munkád és elküldenek egy 2 napos tanfolyamra

"Eleve egy hulyeseg a borravalo. Azert kapja a fizeteset hogy elvegezze a munkajat. Ha nem tetszik a fizetes, keressen mas foglalkozast."

Megnyugtatlak. Ha nem kapna a kutas borravalót akkor keresne is másik munkát és sorban cserélődnének az újoncok( mert potom pénzért nem sokan ácsorognak kint) , közéjük betéved egy-két szerencsétlen is aki benzin helyett gázolajat tankol.

50-100-200ft-ot illik adni, de nem amiatt mert veszel egy 300ft-os csokit a kasszánál.

Volt amikor 10f-tot kaptam egy személytől és volt olyan aki kezembe nyomta az ezrest.

Rengeteget tudnék még írni a kutas munkáról, borravalókról, szokásokról de így is van elég olvasni való :)

2015. okt. 14. 15:58
 10/10 anonim válasza:

3 honapja benzinkuton dolgozom kutaskent es gondoltam rakeresek itt ilyen bedzélgetésekre. Erdekes es meghokkento dolgokat latok itt. Ahol en dolgozom teljesen meg vagyok elegedve mindennel. Az is egy erdekes dolog hogy amiota itt vagyok en is sokkal tobb borravalot adok, ha olyan helyre megyek. (Bar elotte is adtam, csak nem ennyit ) Meglepodtem mikor az elso teljes honap utan 70 ezer ft borravaloval mentem haza es tenyleg igaz hogy gyakorlatilag ezert dolgozok. Az alap fizetesert valoszinuleg nem csinalnam. Erdekes az is hogy ilyen kutasok vannak, hogy az oreg nenin rohognek ahogy szenved. Nemtudom, hogy csak en kerultem-e nagyon jo helyre de nalunk mindenki segitokesz (kutas shopos) es nem is egy buta paraszt senki. Bar sokan biztos azt gondoljak hogy a kutasok muveletlen parasztok, en nem hogy szegyellem, hanem buszke vagyok ra hogy kutas lehetek egy ilyen jo tarsasagban ami nalunk van. Ja es meg hozzateszem 11-en vagyunk abbol 9-en 25 ev alatt. Kozulunk 5-6-an egyetemre jarnak es majdnem mindenkinek van erettsegije. Ez utobbival en is rendelkezem valamint egy megszerzett okj-s bizonyitvany mellett most a német és az angol nyelveket tanulom (közel a közepszint mindkettobol)

Eleinte nem gondoltam volna hogy minden nap ugy fogok bejarni dolgozni hogy jokedvvel és nem is tervezek mostanaban elmenni innen, meg akkor sem ha a vegzettsegemmel akar irodaban is ulhetnek. Voltam irodai munkas interjun ahol 150 bruttot ajanlottak. Stresszes melo tulora stb. Kozben meg itt a kuton borravaloval megkeresem a 150-160 ezret ami kezhez jon. 22 eves fejjel jobb eletet szerintem senki nem kivanhat maganak.

Meg amit meg akartam osztani veletek, hogy itt a kuton jottem ra arra , hogy mennyire nem jelent semmit a kulso es az hogy kinek mennyi penze van.

Erre irok peldakat:

Van amikor odajon valaki egy 20 millios bmwvel tankolast szelvedomosast es guminyomast is ker es amikor jon ki a shopbol nemhogy borravalot nem ad de meg sem koszoni a "szolgaltatasomat".

Persze van a forditott eset is amikor ugyanugy a 20 millios bmw vel allit oda valaki, ugyanezeket keri es a vegen nem gyoz halalkodni. Kezembenyomja az 500 ast es a vegen meg kezet is fog velem, pedig tudja jol, hogy most lett tiszta kosz es gazolaj a kezem.

Es akkor van a szegeny verzio. Odaallitanak egy parszazezres oreg autoval. Tegyuk fel ugyanezeket kerik es itt is van aki 400-500 ft ot ad pedig latszik, hogy kb az az utolso kis maradek penze, ami nala maradt. (Parasztok persze ezek kozott is vannak, akik meg egy koszit se tudnak odanyogni.

2015. okt. 29. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!