2003 1.9 PDTDI A4. Indulas utan 1-2 perc mulva elkezd rangatni, csinalja kb 5 percig majd megy tovabb tokeletesen. Mai nap a szokasosnal is jobban rangatott elment az ereje, felrealltam, uresben is razott (uresben eddig ok volt). Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Levettem a gyujtast, majd ujrainditottam es utana jo volt. Gazolajszurot csereltem, vezerlest is, kuplungot is, de kettos tomegu lendkereket nem mert azt mondtak az meg jo. Es az a fura, hogy nem mindig csinalja, csak indulas utan 1-2 perccel kezdi es kb 5 percig tart a jelenseg, valamint ha ujrainditom akkor ujra jo egy darabig. Mi lehet az oka? A szerelok mind mast mondanak, es cserljem ki ezt, csereljem azt, PD elemet, lendkereket, stb Amik persze nem olcsok. Valakinek volt mar ilyen problemaja esetleg? Koszonok minden segitseget!2015. okt. 12. 19:41
1/10 anonim válasza:
Gondolom volt már rajta számítógép. Írt valamit?
2/10 A kérdező kommentje:
Szia , igen volt, de nem irt ki semmi olyan hibakodot a szerelo szerint ami osszefuggesbe hozhato a jelenseggel. Talan az egyetlen a vizhofok sensor hiba volt, ez most volt hetvegen, kitoroltuk az osszes kodot , hetvegen megyek vissza es ujra radugjuk. A muszarfalon sem jelez semmi hibat.
2015. okt. 12. 20:00
3/10 anonim válasza:
Egy dolgot ne csinálj: ne cserélgess mindent csak úgy ni, a szerelőknek a legjobb, ha kicserélik a fél autót, aztán a hibát még akkor nem találják. Szerintem, de ez csak egy vélemény: a befecskendezővel, vagyis a PD elemekkel lehet baj, amíg be nem melegszik a motor, addig túl sok, vagy túl kevés naftát kap a motor. Aztán mikor bemelegszik, akkor valamiért jó lesz. Az is lehet, hogy csak légtömegmérőt, vagy lambda szondát kell cserélni.
4/10 A kérdező kommentje:
Azt nem szeretnek en sem, foleg, hogy nem olcso dolgokrol van szo. A kulonbozo forumokon olvasottak alapjan kezdem egy hengerfejben levo kabelkoteg ellenorzessel, es egy tandempumpaval, illetve az altalad is emlitett lambdaszonda, legtomegmero. Ezek az olcsobb tetelek, ha nem ezekkel lesz a gond akkor viszont elkezdek izgulni..:)
2015. okt. 12. 23:19
5/10 anonim válasza:
Az újraindítás javulást hoz ez programhibara utal. Irasd újra a fejét vagy próbáld ki egy csere ecuval. Ha pd elemekkel baj van az nem múlik el. Akkor füstöl köhög. Viszont a hőgomba a motor melegedése közben... Nem tudom mennyire tudja megkeverni az ecut ha téves adatokat közöl. Hideg és meleg motor között lehet különbség az anyagmennyiségben, vagy a turbónyomásban? Nem tom de azzal kezdeném. Írd majd meg légyszi mire jutottál mert nekem is pdm van.
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, ugyanigy logikaztam en is, akar Pd elem, akar kettostomegu lenne, azok mindig produkalnak a hibat a motor homersekletetol fuggetlenul. Igy vagy szoftveres, vagy valamilyen sensor/erzekelo/szonda hiba lesz, vagy a hengerfejben levo kabelkoteg amit tobben is irtak gyakori hibakent. Megyek sorba , aztan meglatjuk, mindenkepp megirom mi lett a vege.
2015. okt. 13. 00:03
7/10 anonim válasza:
Először a hűtőfolyadék hibával foglalkozz!
Nézni kéne az élőadatot a vízhőfoknak hogy akkor kezd e el rángatni -e a gép.
8/10 A kérdező kommentje:
Igen, jovo heten kap egy uj vizhofokjelzo sensort, hatha..
2015. okt. 13. 23:50
9/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok,
Koszi mindenkinek a tanacsot aki irt a kerdesre!
Szerencsere megusztam a vezetek koteggel a hengerfejben, ki sem kellett cserelni, csak megigazitottak es azota tokeletes, a 4-es hengernel a csatlakozo nem erintkezett rendesen, kicsit lecsuszott.
Csak gondoltam megosztom a vegkimenetelt, hatha valakinek meg segitsegere lehet kesobb.
Osszefoglalaskent ha barkinek akinek PD-TDI motor van a kocsijaban, ezeknel a vezetekkoteg a hengerfejben fut, es ha valahol nem erintkezik rendesen a leheto legkulonfelebb problemakat tudja produkalni, konnyen es olcson javithato hiba igy erdemes ezzel kezdeni!
Udv
2015. okt. 31. 23:23
10/10 anonim válasza:
Na ennek igazán örülök. Ezért írtam fentebb, hogy nem szabad hagyni hogy cseréljenek minden alkatrészt, hanem rendesen át kell nézni a dolgokat. Sok szerelő azt csinálta volna hogy kicserélte volna mind a 4 PD elemet, aztán lehetett volna szidni a PDTDI-t, hogy milyen hamar tönkremegy a befecskendező, közben nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!