Hűtővíz probléma? - Suzuki Swift 1993
Adott egy 1993 -as Suzuki Swift.
Egy ideje nem néztem bele a hűtővíztartályba, mert a műszerfali hőmérsékletjelző hónapok óta középen áll, ahogyan kell, ha felmelegedett a hűtővíz. Azonban ma belenéztem, és teljesen száraz volt. Miért mutathatta a víz hőmérsékletjelzője a jó hőmérsékletet, ha nem is volt benne? Gyakran nézem, és soha nem mutatta, hogy túlmelegedett volna, mindig középen állt.
Azonnal újratöltöttem desztillált vízzel, egy fél litert gyorsan meg is evett. Elfolyhat a hűtővíz? Töltsem újra max -ra?
a fél liter hiány teljesen normális..a desztillált víz az ...nem a legjobb ötlet...már csak fagyállót tanácsos utántölteni...reméld, hogy az első fagyig keveredik, vagy rátöltesz három deci -29 fokost..
ha hideg a motorod, akkor ügyesen vedd le a hűtősapkát..az a tuti...ha ott van lé, akkor nincs baj..
nem folyik a hűtővized, évek alatt elpárolgott..
a műszer mutatta volna, ha baj van.
Köszönöm a válaszokat. Hűtősapkát mikor már kinyitottam, kezdett nedvesedni körülötte, úgyhogy biztosan volt benne folyadék, bár már azután nyitottam ki, hogy feltöltöttem tegnap.
A suzuki -ban nincsen hűtővízjelző szint, csak a hűtővíz hőmérőjének van. Az mindig jó helyen állt, középen. Kérdés, hogyha elfogy teljesen a hűtővíz, a hőmérő marad -e a helyén, vagy kiakad. Netán valammi villog a motor túlmelegedése miatt...
Huhh, akkor most nézni fogom, hogy ha fogy a desztillált, akkor már a fagyállót öntsek bele. Ha mondjuk félig leereszteni, és a fél tank desztillálthoz hozzáöntök másik fél tank fagyállót, az helyes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!