Hogy a tempomat működjön, a gumiszelepeknek nyomásérzékelősöknek kell lenniük?
mekkora parasztok, uristen
semmi koze a kettonek egymashoz!
hacsak nem annyi, hogy ha a kocsi kijelzojen meg tudod nezni a kereknyomast (tehat nemcsak egy lapos kerek ikon jelzi hogy nyomasveszteseg van, hanem latod a 4 kereket es a nyomas szamertekeit, akkor van olyan kocsi, ahol ha a tempomat be van kapcsolva es ugy vezetsz, nem tudod a kijelzot mentekozben atvaltani, hogy megnezd a kereknyomast) de egyeb osszefuggesrol en meg nem hallottam!
Legfeljebb a TPMS nem fog működni. A tempomatnak ahhoz semmi köze.
Egyébként ha egyik kerékben sincs nyomásérzékelő, azt nem veszi hibának, nem világít semmi, tudomásul veszi a rendszer, hogy nincs. Legalábbis az én autómon így van. De akár ha mindkét felniszettbe szeretnél nyomásérzékelőket, utólag is meg lehet venni. Én is így vettem utólag a téli szettbe.
Na ezt hívják lehúzásnak. Nem tudom elképzelni hogy ilyen működik. Vagy abban a gumiban amit ajánlanak ők, elektronika van beszerelve, vagy mi??
Na tegyük fel hogy igaz a dolog. Annyit tudok mondani, hogy olyan autót, aminek az elektronikája ilyen dolgokon akad el, tuti nem vennék meg.
Köszönöm a válaszokat, akkor jól sejtettem.
5: nem spórolták le a gumikat, mert nyáriakkal járt a kocsi, amik elég drága Continental gumik nyomásérzékelővel, a nyomást pedig számszerűsítve mutatja a számítógép. Csupán ilyen nevetséges indokkal akarták rám tukmálni a téli gumikészletüket.
3: az új Vitaráról van szó.
Nekem nem éri meg 300-ért a nyomásérzékelős Continental, ha tudok venni 140-ért Hankook gumikat, igaz nyomásérzékelő nélkül, de nekem ezek a vackok nem létszükségletek.
Mindenesetre azt nem tudtam hogy lehet utólag is ilyen szelepet venni, köszönöm.
En meleg eghajlaton elek, ugyhogy itt nincs olyan, hogy teli-nyari, de amikor gumit kell cserelni kopas vagy javithatatlan defekt miatt, akkor mi csak gumit veszunk. (plane hogy specko felnivel jott a vas)
Bocs ha h.lyeseget kerdezek, de amikor ti a nyarit lecserelitek telire, felnivel egyutt veszitek az uj garniturat, vagy csak a gumit? Mert ha csak gumit, akkor a nyomaserzekelos szelep az marad. Vagy olcsobb felnivel egyutt gumit cserelni? Valaki lecci okitson mar ki ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!