Kicserélik a jótállási jeggyel rendelkező akkumulátort?
A töltést ellenőrizd, ne az akkut cseréltest.
Keríts egy multimétert valahonnan. Alapjáraton terhelés nélkül 14 V körül kell lennie, fordulaton (már kb. 1500-tól) 14,2-14,5 között. Ha kevesebb, az nem akkuhiba.
Utána kapcsolj fiogyasztókat: fényszórót, szélvédőfűtést, szellőzést maximális fokozaton (tudom hogy nem ott szokott menni, de mondjuk az ablaktörlő fogyasztását "szimuláljuk" vele), és menjen az ülésfűtés is, ha hazsnálni szoktad. Alajáraton 12,5-13V között kell lennie, fordulaton (itt már inkább 2000 felett) fel kell mennie 13 V fölé.
Ha nem így van, akkor vagy rossz a töltés, vagy egyszerűen csak több a fogyasztód, mint amennyit az autó elektromos rendszere elbír.
Véletlenül nem atomspórolós módon vezetsz? Felkapcsolás már 2000 előtt, 45-el már 5.-ben gurulás...? Tessék azt a motort legalább 2500-3000-ig forgatni, hogy felváltáskor se essen a fordulat sokkal 2000 alá, és ha rövideket mész, városban, akkor a rövid utakon (2-3 km) ne használd az ötödik fokozatot 60-as tempó alatt.
12-esnek: A kimérést már megcsináltam. Alapjáraton terhelés nélkül jó volt. Ha mindent bekapcsoltam, (tényleg mindent) akkor alapjáraton 12,1V körül volt a töltés, magasabb fordulatszámon fordulatszám növekedésével arányosan töltött egyre többet, szóval nem a töltéssel van a gond.
13-nak: Természetesen felhívom őket előtte. ;)
Úgy látom nem tudsz szöveget értelmezni. A 12-es vagyok.
HA mindent felkapcsolva alapjáraton 12,1V, akkor az akku nem töltődik, hanem merül. A töltésed nem elégséges.
Az akkud hibátlan, és remélem nem fogja egy szerencsétlen kereskedő azzal szivatni magát, hogy kicsréli. Semmi nem indokolja.
Fel kell tölteni, terhelés próbával kell csinálni egy belső ellenállás mérést, és utána le kell meríteni 20 órás kisütéssel. Látatlanban azt mondom, hogy 1 évesen a kapacitása még 80% fölött van, és a belsőellenállás (ami az indítóáramot meghatározza) is a tűrésen belül van.
Nincs elég töltésed, az akku jó. Nem írom le többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!