Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kicserélik a jótállási jeggyel...

Kicserélik a jótállási jeggyel rendelkező akkumulátort?

Figyelt kérdés
Van egy 11 hónapos 45Ah-s akkumulátorom. Mostanában mindig lemerül. Ha csak áll a kocsi egy hétig, akkor is lemerül. Ha feltöltöm teljesen akkor kb 3-4 hétig jó, majd egyre nehezebben indít, végül lemerül teljesen. Eközben használom az autót, egy héten 4-5 alkalommal (10-15km/nap). Az akkura 24 hó jótállás van, ebből még van 12 hónap. A generátor tölt, nem a kocsinak van baja. Tudja valaki, hogy hogyan működik egy ilyen garanciális csere? Milyen jogszabályok vannak ilyen helyzetre? Nekem kell bizonyítanom, hogy az akku rossz? Vagy az eladó méri ki?

2015. okt. 9. 13:51
1 2
 11/15 szántóvető ***** válasza:
8-as és mi történt?raktál bele nagyobb generátort/fesszabályzót vagy kisebb izzókat,vagy ugyanúgy használod tovább?
2015. okt. 9. 17:26
 12/15 anonim ***** válasza:

A töltést ellenőrizd, ne az akkut cseréltest.

Keríts egy multimétert valahonnan. Alapjáraton terhelés nélkül 14 V körül kell lennie, fordulaton (már kb. 1500-tól) 14,2-14,5 között. Ha kevesebb, az nem akkuhiba.

Utána kapcsolj fiogyasztókat: fényszórót, szélvédőfűtést, szellőzést maximális fokozaton (tudom hogy nem ott szokott menni, de mondjuk az ablaktörlő fogyasztását "szimuláljuk" vele), és menjen az ülésfűtés is, ha hazsnálni szoktad. Alajáraton 12,5-13V között kell lennie, fordulaton (itt már inkább 2000 felett) fel kell mennie 13 V fölé.

Ha nem így van, akkor vagy rossz a töltés, vagy egyszerűen csak több a fogyasztód, mint amennyit az autó elektromos rendszere elbír.

Véletlenül nem atomspórolós módon vezetsz? Felkapcsolás már 2000 előtt, 45-el már 5.-ben gurulás...? Tessék azt a motort legalább 2500-3000-ig forgatni, hogy felváltáskor se essen a fordulat sokkal 2000 alá, és ha rövideket mész, városban, akkor a rövid utakon (2-3 km) ne használd az ötödik fokozatot 60-as tempó alatt.

2015. okt. 9. 20:47
 13/15 lupara ***** válasza:
"Remélem adnak egyből újat"irod,mielőtt indulsz cserélni,telefonon erre kérdezz rá.Országosan eltérő lehet a garanciális ügyintézés,én a sajátomat irom le.Két éve az UNIX-nál vettem egy akkut.Egy év után rendbenlévő autónál nem inditott.Garancialevéllel elautóztam az üzletig,kértem a cserét.Azonnali csere nem lehetséges,menjek tovább a helyben lévő külsős szakértőjükig.Töltött akkuval mentem szerencsére,ez vizsgálathoz alapkövetelmény.A villamos szakértő előirt sorrendben és terheléssel végignyagatta,majd határesetnek minősitve,a javamra döntött.Igazolásának birtokában kaphattam garanciális cserét.Azelőtti években elég volt a bemondás és garancialevél,most már a fent leirtak szerint intézhető felénk.Érdeklődj mindenképpen,a garancia jár neked,csak kérdés támasztanak-e külön feltételeket.
2015. okt. 9. 21:46
 14/15 A kérdező kommentje:

12-esnek: A kimérést már megcsináltam. Alapjáraton terhelés nélkül jó volt. Ha mindent bekapcsoltam, (tényleg mindent) akkor alapjáraton 12,1V körül volt a töltés, magasabb fordulatszámon fordulatszám növekedésével arányosan töltött egyre többet, szóval nem a töltéssel van a gond.

13-nak: Természetesen felhívom őket előtte. ;)

2015. okt. 10. 15:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Úgy látom nem tudsz szöveget értelmezni. A 12-es vagyok.

HA mindent felkapcsolva alapjáraton 12,1V, akkor az akku nem töltődik, hanem merül. A töltésed nem elégséges.

Az akkud hibátlan, és remélem nem fogja egy szerencsétlen kereskedő azzal szivatni magát, hogy kicsréli. Semmi nem indokolja.

Fel kell tölteni, terhelés próbával kell csinálni egy belső ellenállás mérést, és utána le kell meríteni 20 órás kisütéssel. Látatlanban azt mondom, hogy 1 évesen a kapacitása még 80% fölött van, és a belsőellenállás (ami az indítóáramot meghatározza) is a tűrésen belül van.

Nincs elég töltésed, az akku jó. Nem írom le többször.

2015. okt. 11. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!