Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kicserélik a jótállási jeggyel...

Kicserélik a jótállási jeggyel rendelkező akkumulátort?

Figyelt kérdés
Van egy 11 hónapos 45Ah-s akkumulátorom. Mostanában mindig lemerül. Ha csak áll a kocsi egy hétig, akkor is lemerül. Ha feltöltöm teljesen akkor kb 3-4 hétig jó, majd egyre nehezebben indít, végül lemerül teljesen. Eközben használom az autót, egy héten 4-5 alkalommal (10-15km/nap). Az akkura 24 hó jótállás van, ebből még van 12 hónap. A generátor tölt, nem a kocsinak van baja. Tudja valaki, hogy hogyan működik egy ilyen garanciális csere? Milyen jogszabályok vannak ilyen helyzetre? Nekem kell bizonyítanom, hogy az akku rossz? Vagy az eladó méri ki?

2015. okt. 9. 13:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
42%
12 hónapon belül kötelező nekik,ha nem kérd a panaszkönyvet!
2015. okt. 9. 14:07
 2/15 veterán vas ***** válasza:
45%

Kösd föl a gatyót;) mert akad olyan üzlet, ahol azt tartják, hogy a vásárló nem egyéb, mint egy terrorista/nyerészkedő/alkatrészrongáló hülyegyerek.

Ne hagy magad felhúzni, legyél kitartó!

Sok szerencsét.

2015. okt. 9. 14:19
 3/15 szántóvető ***** válasza:
ennek is megvan a menete:keresel egy autovill. szakit és bevizsgáltatod,kérsz tőle írásos szakvéleményt.ezzel a papírral felszerelkezve mész az üzletbe ahol vetted.
2015. okt. 9. 15:05
 4/15 anonim ***** válasza:

Bizonyos termékekre 12 másokra 24 hónap a garancia. Nem kell szakvélemény,csak a jótállási jegy vagy a blokk.

Ha pampognak kérd a panaszkönyvet,ha nem adnak irány a jegyző! Ez a menete!

2015. okt. 9. 15:08
 5/15 szántóvető ***** válasza:
tehát viszi az ügyfél a garis aksit,azt mondja hogy rossz és ott helyben kap másikat?ennyi lenne?
2015. okt. 9. 15:21
 6/15 anonim ***** válasza:

5.-nek.

Ha arra a termékre szól a gari és nincs látható sérülése/hibája a bolt vagy helyben cseréli vagy elküldheti vizsgálatra,de a korrekt helyek nem xaroznak vele,főleg mivel drága és bonyolult. Egy fél millás plazma TV-nél persze vizsgáltatják,mert ott már megéri,de egy akksi...

2015. okt. 9. 15:36
 7/15 anonim ***** válasza:
kötelessdégük kicserélni. legfeljebb az eladó elviszi bevizsgáltatni, hogy nem-e cellahibás.
2015. okt. 9. 15:57
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

kicserélik, nem kell aggódni..

de... nem egy esetben fordult már elő, hogy a versenyző visszaviszi pár hónap után..kap egy másikat, aztán az is letérdel..

kiderül minden esetben, hogy a fogyasztás nagyobb, mint a töltés..télen cseréltem akksit, atomerős vartára...de ment a tompított, a fűtéshez a ventillátor, az ablakfűtés, az ülésfűtés, és álltam a Hungárián, meg itt-ott a dugóban..mivel automata, állandóan álltam a féken...úgyhogy a csere is letérdelt..

visszavettem néhány terhelést, feltöltöttem, azóta nincs baj..a boltban mondták, hogy az előző akksi jó volt..

az eladó nem tudja kimérni, ha igen akkor az barkács...nem hiteles..

aj, a generátor nem biztos, hogy mindent bír adott időben..sűrű indítózás, állandó világítás, rövid út, az is dugóban..rémálom.

2015. okt. 9. 16:31
 9/15 szántóvető ***** válasza:
túl lehet tölteni az aksit,akuvitet is lehet bele tenni.tehát akkor az ember aksi nélkül marad amíg a bolt be nem vizsgáltatja?ez akár 1 hétbe is beletellhet.
2015. okt. 9. 16:32
 10/15 A kérdező kommentje:
Novemberben lett vége, egész télen jó volt, július vége körül kezdődtek a bajok. Remélem adnak egyből újat. Különben semmi értelme a cserének, ha nem tudok eljönni a helyszínről. Köszönöm a válaszokat!
2015. okt. 9. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!