VW tulajdonosok és nem tulajok, változott a véleményetek a botrány óta? Megmaradt a bizalom?
Látom, már megint megy az összeesküvés elméletek gyártása.
Nem azon van a hangsúly, hogy több káros anyagot bocsájt ki az autó a megengedett értékhez képest hanem, hogy csaltak, azaz félre vezették a tulajokat és a hatóságokat. Az csak részlet kérdés, hogy a káros anyag kibocsájtást manipulálták, ha a lóerőkkel trükköznek abból is ekkora botrány lenne.
Amúgy gratulálok a Volkswagennek, céljuk volt, hogy a legnagyobb autógyárrá váljon amit el is értek, mivel az év első felében több autót értékesített mint a Toyota(igaz, csak 1-2% volt köztük a differencia) és ennek ellenére öngólt rúgnak.
A kár pénzben is tetemes(18 milliárd dollár büntetés és 11 millió gépjármű visszahívás) de az igaz veszteség a jelenlegi és leendő tulajok bizalma.
Tudom, tudom minden autógyár hazudik a fogyasztási adatokkal de azokat lehet teljesíteni speciális körülmények között(ami persze nem életszerű mert egy hétköznapi autót nem a Hungaroringen használunk) de ez akkor sem egyenértékű egy "csaló" szoftverrel.
Mindegy, a Toyota röhög a markában és megnyugszik, hogy az év második felében ismét ők zárnak az eladási lista élén.
"Mindegy, a Toyota röhög a markában és megnyugszik, hogy az év második felében ismét ők zárnak az eladási lista élén."
"A dízelbotrány ellenére szárnyal az Audi. Az előző hónapban világszerte 170 900 autót értékesítettek, ez 6,8 százalékos növekedés. Hála a Q7-es erős startjának, a cég történelme legjobb szeptemberén van túl."
Bizony, ironikus, az Audi és a VW meg a többi VW csoportos márka talán történelme legkellemetlenebb ügyébe keveredett 2015 szeptemberében, errefel éppen ekkor dönt meg minden eddigi eladási rekordot.
:)
Köszönöm a válaszokat! Szimplán véleményekre voltam kiváncsi, nem akartam senkit rábeszélni, hogy akkor is vegyen VW-t. Elárulom, hogy nő vagyok, és az hogy számomra a német autók a NO.1 az elsősorban a formára irányul. :) Kinézetre még nem igazán láttam az én ínyemre valót más gyártóknál. :) Ezenkívül volt már kettő és elégedett voltam vele minden téren.
Ja, és "gyártják". Bocsánat. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!