Az autó gumiról meg lehet valahogy állapítani, hány éves?
Mindegyik garnitúrán találtam DOT H2FH YAH 3503
Az egyiken ez van, akkor ez 2003 35. Hete ha jól értem, na de a másik garnitúrát nem tudom értelmezni:
Ez van egy sorba írva, majd otthonról ha kell tudok képet is feltölteni
(0401B) DOT DVKF MTA 217<.
A vége nem kacsacsőr, hanem egy ilyen teli háromszög...
A DOT-szám utolsó három (2000 előtt) vagy utolsó négy (2000 után) számjegye mutatja a gyártás idejét. A DOT-szám minden esetben megtalálható az abroncs egyik oldalfalán.
Értelmezése pedig a következő: a három számjegyűek első két számjegye a gyártás hetét, utolsó számjegye pedig a gyártás évszámának végét jelenti. Pl.: 358 = 1998 35-ödik hete.
A négy számjegyű DOT-oknál az első két szám szintén a gyártás hetét, míg az utolsó kettő az évszám végét jelentik. Pl.: 2305 = 2005 23-adik hete.
mindkét garnitúra gumim azonos évjáratú..a tíz éves nyárigumit most hagytam a gumisnál, mert már minden baja volt, a szintén tíz éves, de drága téligumim még elmegy ezen a télen,mert semmi repedés, és nem keményedett meg..persze ez aranyáron... ez nem jelenti azt, hogy a nagyon drága gumi nem fárad el.tíz év után tanácsos cserélni..
persze van aki a tizenhat éves gumijára büszke..
Apám 74 éves és szentül emlékszik, hogy most vette őket pár éve :D...
Én meg idén vezetek először, uh eddig nem foglalkoztatott a dolog, dehát, ha ez van, akkor következő fizuból be kell ruháznom egy garnitúrára nincs mese, mert nem emiatt akarok friss jogsival meghalni :D
Most vette pár éve? A 217-es DOT szám 1997 21. heti gyártást jelez, az meg 18 éve volt...
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!