Átmegy a műszakin?
Az autón világít a légzsák visszajelző, műszakin megbuktat ezért?
Annyi volt csak igazából, hogy nem működött az ablakemelő, csak úgy tudtam hozzáférni és megcsinálni az ablakot,hogyha szétkapcsolom a légzsákot, miután végeztem az ablakkal, légzsákot visszadugtam a helyére, és utána azóta ezt a hibát mutatja a műszerfalon.
Igen. A légzsák ma még nem kötelező tartozék, így sem a meglétét, sem a működőképességét nem vizsgálják műszaki vizsgán. Kb. annyit számít a vizsga szempontjából, mint ha a cd-s rádió nem működne a kocsiban.
De az a biztos, ha vizsga előtt ( mondjuk időpont egyeztetéskor) telefonon rákérdezel a vizsgaállomásnál.
Biztonsági berendezés.
Minden biztonsági berendezésnek működni kell.
Izzó kivétellel is bukik, mellesleg nem kiszedhető a légzsák izzó. Van egy sima izzó és egy forrasztott biztonsági izzó! Kiszedés esetén is diagnosztikán kijelzi.
Maximum kenőpénzért megy át de ez illegális.
Elvitted volna szerelőhöz, ő szakszerűen megjavította volna az ablakemelőd! Késő bánat!
Itt egy szó sincs a légzsákról:
#4!
Amit belinkeltél az csupán egy ajánló, egy figyelem felkeltő írás, nem pedig NKH.paragrafus.
Jól írták a többiek, vannak olyan szerelvények, amiknek a megléte nem kötelező, de ha van, akkor az előírásoknak megfelelően kell működnie.
Olyan, mint pl. a ködlámpa. Nem kötelező, de ha felteszik, akkor csak a meghatározott a színű lehet, az arra kijelölt helyen, és az előírt elektromos kötéssel, stb.
5.:
Oké, köszi!
Akkor ma is tanultam valamit.
kedves Kérdező!
Elnézést, amiért csacsiságot írtam!
Ez olyan mint a régebbi kocsiknál amikben még hátul nem volt biztonsági öv... Megállított a rendőr hátul nem voltál bekötve nem büntetett.
De ha be van építve és nem vagy bekötve büntet... ennyi!
a műszakin rádugják a vizsgálóra, tehát hiába veszed ki az izzót, akkor is jelzi a hibát náluk..egyébként sem érdemes kivenni, vagy égve hagyni, mert ha közben másik hiba is befigyel, akkor azt már külön nem mutatja semmi..
úgyhogy bukta lenne azonnal...
irány a szervíz, és ott megnézik a laptopjukkal, mi az ábra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!