Poncius kérdése:
Nagyobb turbo tdci motorba? Erdemes?
Figyelt kérdés
Van egy 2006-os mondeom (2.0 115le). Most viszonylag olcson hozza tudok jutni egy ugyanilyen evjaratu 2.2-es st tdci mondeo turbojahoz. Milyen kovetkezmenyekkel jarna, ha bele tennem a kocsimba?2015. okt. 2. 17:02
1/7 anonim válasza:
Ugyan akkora maradna a tubócső és az intercooler átmérője. Ha ez marad és egy csippeléssel felhúzhatod 160-170-lóig.50000forintból. Ha belerakod a másik turdót sem tudod tovább húzni maxx pár lóval és 15-ből nem biztos, hogy meglesz. Szerintem...
3/7 anonim válasza:
Semmi értelme nincs nagyobb turbót rátenni......gyakorlatilag semmit nem fog változtatni a dolgokon
4/7 anonim válasza:
A 115lovast csak a turbó nyomásának drasztikus emelésével lehetne felhúzni 160 körüli lóerőre, ekkor már lehet hogy a tubó lényegesen "túl" lenne használva és a kuplung is.
Én vagy egy szolíd chipet ajánlanék neked vagy ha lecseréled, arra a turbóra egy optimalizálás és akkor tartós is lesz. Viszont a kuplung az nagy "?" hogy mennyit bír.
(Viszont a 2.2-es motoral lejövő turbó nem biztos hogy 1:1ben átalakítás nélkül rámegy a mostanira.)
5/7 anonim válasza:
Lusta vagyok rákeresni, ezek sima turbók vagy már változó geometriájúak? Ha sima turbók és a 2.2-es feltöltőjén nagyobb a turbina akkor jó eséllyel fogsz magadnak gyártani egy böszme nagy turbólyukat. Ha nem nagyobb vagy változó geometriájú akkor ez a veszély nem áll fent.
A többit előttem már leírták.
7/7 anonim válasza:
Mar nem hasznalnak mast. Ahogy elobb írta a forumtars, nagy a lyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!