Milyen tipusú motor van a Volvomban?
A kérdés igazából az, h ki gyártotta hozzá a motort?
1.9 D 116LE
Az van ráírva, hogy Volvo direct injection.
Ez a Volvo saját dízelje, vagy más pl: renault vagy ford...?
A kocsi 2004-es!
A Volvo D4164t és a D4162T motorok azok a Ford-PSA együttműködéséből születtek. Ismertebb nevén 1.6 TDCI és 1.6HDI
Ugyanezzel a motorral szerelték még a Suzuki Sx4-et, Mini Coopert,
Citroen: C2,C3,C4,C5, DS3, DS4,
Ford: Fiesta,Focus, Fusion ,
Mazda 2, 3
Peugeot 206,207,307,308,407,508
Akkoriban a Volvo többségi tulajdonosa a Ford volt, így egyszerűbb volt ezt beledobni, mint saját motort fejleszteni és gyártani. A korábbi 1.9dízel Volvo motorok is a PSA-tól származtak.
John_McClane
A 2004-es 1.9 tádé Volvo nem Ford motor, hanem Renault, konkrétan a Laguna II motorja.
Köszönöm a válaszokat!
Most vettem az autót, szerintetek ezzel a Renault motorral sok bajom lesz? Vélemények erről a motorrol?
Mibe van V/S 40?
Amúgy ez egy elképesztő igásló motor, sok baj csak a nagyon sokat futottakkal szokott lenni.
Nekem benzines van, de szomszédnak 1.9 TD V40-e '99-es. Most van benne 700,000 km motorbontás nélkül. 10e-ként cserél olajat és annyi. Sajnos a kasztni már nem ilyen hálás, az övé már nagyon rozsdás, enyémen most kezd 1-2 helyen előjönni (enyém 2004-es). Futómű meg rosszul tolerálja a magyar utakat.
"John_McClane
A 2004-es 1.9 tádé Volvo nem Ford motor, hanem Renault, konkrétan a Laguna II motorja."
Bázz, hogy néztem az 1.9-et 1.6-nak?? :D:D:D
Ahogy mondja, az 1.9-es dízelek a Renaulttól jöttek ( F9Q ). Ezt kicsit elnéztem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!