Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lengéscsillapító csere után...

Lengéscsillapító csere után klasszisokkal jobb érzés lesz vezetni az autót?

Figyelt kérdés
Nissan Almérám van 180E km. sosem volt benne cserélve.. szerintem eljött az ideje :o)
2015. szept. 28. 18:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Néztem almérákhoz és ávjárat függően legolcsóbb minőségi hátsó 20/db, első 30/db, ugye ha egy gátló kuka kell porvédő is azok is minimum 3/db.

kb. 20+20+30+30+10+munkadíj (én 4gátlót mondjuk 20alatt nem cserélném ki, komolyabb szervízbe mégtöbb).

Ez minimum 130 és semmi egyéb... Simán lehet 150-170 is ha kell még ezaz(torony csapágy, stb.)

Ha jók padon a gátlók nem kell cserélni, ha szar cserélni kell. nem km re van, állpaotra.

2évente azért van műszaki, ott lemérik!

2015. szept. 29. 12:25
 12/19 anonim ***** válasza:
Fel is lehet újítani. 6-10 ezer ft /db Sokat lehet vele spórolni.
2015. szept. 29. 12:44
 13/19 A kérdező kommentje:
Tudom a szerelök, mindig a legdrágábbat nézik, illetve azt, hogy megtartsák a kis kedvezményüket meg ilyesmi.. 4500 ft/db-on cserélik mindenhol, keress rá nyugodtan a neten. Èn nekem mondom 100K-ban lesz mindennel együtt. PONT.
2015. szept. 29. 15:23
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Ha mégis csak 98k-ba lesz,el ne felejts reklamálni!!
2015. szept. 29. 16:08
 15/19 anonim ***** válasza:
34%

Akkora hulye vagy hogy azt mutogatni kellene!

4*5 az 20. Kb. Ezt irtad te is.

Amelyik csillapito 20e alatt van az semmit nem er.

Nem a legdragabbrol volt szo.

Sachs, kayaba, bliesten, koni, stb.

Ami er is valamit!

Lip, alco, startline es a tobbi nevenincs 2evet nem bir ki!

2015. szept. 29. 18:01
 16/19 Beviz Elek ***** válasza:

Műszakin rázópadon megnézik az állapotát (%-ban kiírja a gép hogy mennyire jó). Esetleg elviheted állapotfelmérésre ha ennyire akarod, ott megmondják hogy van-e értelme cserélni. Lehet hogy kicseréled és jobb lesz az úttartás, de az is lehet hogy egy jóminőségű és állapotút kicserélsz egy új gagyira. Én Primerán 250e km felett cseréltem a gyáriakat, nem voltak még nagyon rosszak, de lejárt az idejük...

A lengéscsillapító lényege egyszerűsítve, hogy egy hengerben van egy rúd, belül gáz/olaj, ezt a rudat pedig nehéz ki-be tologatni. Emiatt az útegyenetlenségeknél az autód nem ringatózik mint egy hajó a tengeren, hanem egyenesben tartja a kocsid (pl erősen lenyomod a hátulját, hirtelen elengeded és egyből vissza kell álljon a helyére, nem szabad fel-le ringatózzon)

A toronymerevítő a két tornyot köti össze. Mivel a kasztni nem 100%-os merevségű, erős kanyarokban picit elmozgulnak, emiatt a kocsi is nyúlik mint a takony. Ezt beszereled, nagyobb tempóval tudod bevenni a kanyart és sokkal irányíthatóbb marad benne az autó.

Fontos, hogy ezek csak segítenek, egy jó gumi sokkal többet ér, Linglong, Triangle és gagyi kínai társai mellett megcsinálhatod pöpecre a vasad, de egy forintot nem fog érni...

2015. okt. 1. 00:48
 17/19 Beviz Elek ***** válasza:

Ja, és igen...

Ha valóban ennyire odafigyelsz az autódra hogy ki akarod dobni a még nem rossz lengéscsillapítókat (szóltak volna műszakin ha rosszak), akkor tényleg érdemes jó minőségűt venni, nem a legolcsóbbakat. Mivel nem alaptartozék a védőgumi, azt is illene vegyél hozzá, ne a kiöregedett/szétszakadtakat tetesd vissza. Ez sem olcsó...

2015. okt. 1. 00:55
 18/19 A kérdező kommentje:
Bevizelek! Köszönöm a segítségedet!
2015. okt. 1. 14:39
 19/19 anonim ***** válasza:

[link]

A kovács autótol rendelj alkatrész fele annyi mint az unix vagy a bárdi kivéve ha nincs kedvezményed ott.

2016. jan. 14. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!