Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki épített már "gyorsasági...

Valaki épített már "gyorsasági" motort autóba? Tapasztalatok, illetve tanácsok hajtás stb

Figyelt kérdés
2015. szept. 26. 10:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Nem karbon cuccokkal meg fullos autót akarok amibe min 2-3 milla van."...ebből a mondatból látszik,hogy neked ebbe kár belekezdeni,de hogy ne legyen az hogy már megint kötekszem:

-egy ilyen munkához többféle komoly ismeretre van szükség(elektromosság,hegesztés,szerelés,egyedi alkatrész gyártás,stb stb...)ezeket te meg tudod magad csinálni?ha nem lesz aki megcsinálja?arra lesz pénzed?Mert éppen hegesztgetheti neked a szomszéd Géza bá is a csövet bele,csak az nem tudom mennyire lesz tartós,meg jó......elhiszem hogy nem kell neked "fullos" autó,csak szart meg kár csinálni!

-Akkor legyen az alap egy polo!nyilván érdemes valami jobb állapotút venni,mert szétrohadt szart ilyen projektre nem szabad beszerezni

-kell egy motornak a motorja.....valószínüleg ezt lesz a legnehezebb beszerezni(meg a legdrágább is),hiszen ilyen sportmotorokat nem nagyon bontanak...vagy ha igen az törve van...neked meg amúgy is egybe kéne egy ilyen motor,hiszen a motor mellett kell majd róla egy csomó más is,ahhoz hogy tényleg és rendesen működjön!

de tegyük fel hogy ez is megvan!

-akkor lehet kezdeni széthányni a polot,csövet bele,segédkeretet bele hátra a motornak,azt normálisan beépíteni,az azt kiszolgáló elemeket elhelyezni,kisakkozni egy futóművet hátra,megoldani a váltó/kihajtás problémát,kitalálni,hogy pedálról hogy működteted a kuplungot/féket/gázt,beállítgatni mindent megfelelően..

stb stb.........a stb stb alatt még kismillió egyéb felmerülő problémát kell érteni,aminek a jó felét előre nem is fogod látni,hanem majd csak ott szembesülsz vele

-és mindezeknek összhangban működniük is kell,úgy hogy közben minden a lehető legalacsonyabb költségvetésen menjen..........

Szóval ne legyenek illúzióid,ez nem egy 10 perces meló lesz,ami "csakkkijönmá' 2 kilóból".......és tudom,az elején még nagy a hév,meg a kedv...meg hajtja az embert a ki ha én nem dolog......csak aztán egy idő után ez alábbhagy,probléma probléma hátán,a pénz meg csak fogy...az autó meg sehogy nem áll.......

De te tudod!Ha még mindig ezt akarod,akkor csináld.......sok sikert!

2015. szept. 29. 19:47
 12/13 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy ilyen kitartó válaszadó vagy :)Építettem már versenyautót van fogalmam a dolgokról villamossághoz is értek hegeszteni is tudok van is :).Nem Józsibához viszem majd ívvel beletaknyolni a csövet stb.Ha szabad kérdeznem te mivel foglalkozol?Amúgy azért tettem fel a kérdést h legyen mire alapoznom.Nem azt,hogy a 8 as csavarra milyen kulcs megy.Tiszába vagyok vele nem lesz 1 hét alatt kész:)
2015. szept. 30. 19:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha értesz hozzá, akkor miért itt gyűjtöd az infót.

Amúgy ha jobban belegondolsz, nem egy nagy dolog. A kocsi meg van hozzá, motor blokkot szerzel hozzá. Ha ezek megvannak, akkor kitakarítod az alapnak használt VW Polo-t, kiépíted a motornak a helyet, a felfogatásokat stb. aztán beteszed a motort. Ha eszed van, akkor meghagyod a váltót, és bevezeted az utastérbe, hogy onnan tudd működtetni. A gáz-fék-kuplung bowdenekkel megoldható, szóval lábbal tudod kezelni (persze azért valamennyi átalakítást igényel). A hajtást kardánnal a legegyszerűbb megoldani. Aki ért hozzá az megtudja csinálni, nem nagy munka csak kicsit időigényes meg sokat kell gondolkodni (sok embernél ezzel van gond). Hajrá!

2015. okt. 25. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!