Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem ugrik vissza a fék...

Miért nem ugrik vissza a fék pedál?

Figyelt kérdés
Simson s51 -ről van szó.Amikor megyek vele a hátsóféket benyomom és csak félig jön fel a fék pedál így a motor még továbbra is fékez kissé.

2015. szept. 25. 09:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Asszem fékkulcsnak hívják a tengelyt, amit a kar elforgat. Na az belül 4-szög profilú, a négyszög fordul el és feszíti szét a pofákat.

Ha a sarka lekopik, vagy a pofát túl kopottak, akkor elfordulánnyira hogy megáll az élen. Vagy pfacsere, de ha ezn nem oldja meg, én egyszer felhegesztettem, és újraköszörültem a négyszöget, utána rendben Volt.

2015. szept. 25. 09:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Ilyenkor én meg szoktam nézni, mennyi súrlódóbetét van a hátsó fékpofákon. Előfordul, hogy vasig lekopnak a betétek, ilyenkor a fékkulcs a kelleténél jobban elfordul, a pofák közti rugó pedig nem tudja visszafordítani. Ezt az Ezermester Jóskabák úgy szokták megoldani, hogy lemezcsíkot hegesztenek rá, de el lehet gondolkodni a fékbetétek cseréjén is, az mégiscsak szakszerűbb, még ha drágább is.
2015. szept. 25. 09:13
 3/5 anonim ***** válasza:

"Jóskabák úgy szokták megoldani, hogy lemezcsíkot hegesztenek rá"

Azt nem a jóskabák szokták, hanem az újakon gyárilag Volt, bár nem hegesztve, hanem mint egy sapka passzolt a felületre, és ez kopásálló anyagból Volt, míg maga a fékpofa valami gagyibb anyag (89-ben Volt egy új endurom abban is így Volt eleve).

Az más kérdés, hogy remek kisiparos simson meg trabi fékbetétek nem is hasonlítottak a gyárira még alakra Sem, és arra ez a sapka már nem ment rá. Legutóbb a 90es években Volt prabi fékpofa csere, ahol egyszerüen bele Sem ment a betét, mert ez a felület ami a kulcsnak nekinyomódik, nagyobb Volt vagy 3-5mm-rel.

2015. szept. 25. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
prabi=trabi
2015. szept. 25. 09:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Cserélj fékpofát mert ha a fékkulcs teljesen beékelődik a két fékpofa közé, akkorát esel hogy...

...és még a fékszerkezetet sem fogod tudni kiszedni a kerékagyból.

Ha a fékkulcs kopott, akkor értelem szerint azt kell cserélni.

2015. szept. 25. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!