Mi a véleményetek a lenti fejegységről?
Mennyiert adjak?
Bt gondolom a bt re utal.
Decemberben karacsonyra megleptem magam es a feltetel BT, usb, profi tuner(DX vetel miatt), sok parametere allithato a "hangkepnek" es max 30eFt.
Alpine ute 072-bt lett a befuto.
Menyj el oda ahol kipfobalhatoak!!!
Te tudod neked mi a fontos, mit kell tudni a fejnek.
"később és mehet még mellette erőről más hangszóró is."
Lehet én nemtudok jól számolni, de
front 1pár, rear még 1pár, bass harmadik páááár.
Szóval a mehet róla később hangszoró is az félmegoldás, mert vagy fader nem lesz vagy csak a 2párból egypár fog róla menni.(pl. elsők vagy hátsók)
Viszont két dolog van amiben a belépő szintben az Alpine mindegyiket verte:
-rádió tunerja!!!!! Eszméletlen szelektivitás, semmi tükör frekis vétel, nagyon nagy bemenő dinamika, tökéletes érzékenység.
-parametrikus EQ van benne és így a gagyi hangszerben lévő "lukak" egész szépen kihúzhatók a kispénzű hifi kategóriában!
Típusokra nem emlékszek, de nálam a sokr így volt tesztelgetés után:
Alpine, Pioneer és fej-fej mellett a Jvc-Kenwood.
Viszont ami miatt haverom meg Piot vett, hogy őt nagyon zavarta az Alpine kijelzője ferdén nézve ronda és nincs benne óra.
Tehát összeségében a jó márkáknál nem tudsz nagyot mellé lépni de, hogyha magad leteszteled melyik milyen és mérlegeled neked mi a fontos akkor a számodra legjobb belépőszintet tudod megvenni.
Dirtyboy: te tudsz valami weblapot ahol autohifikről van cikk, teszt? Újak, használtak, stb.?
Én egyet se találtam mikor tavaly összeraktam a hifim, biztos emlékszel még a Bandpassról "vitáztunk", hogy nekem fontos a csomagtérben lévő nagy hely és a szerszámok ne szurják ki a membránt.
"parametrikus EQ " ez nem tudom mit jelent?
Viszont azt szeretném,hogy lehessen olyant állítani benne,hogy csak a bass-t (pl bass +6) feljebb tenni,Szerete ha a mély dominál :)
parametrikus eq ahol a sávokat tudod parametizálni.
A belépő szintben igaz csak mély,közép,magas van a komolyabb alpinekban már 3helyett 9sáv.
paramétereinek megtudod adni a freki közepét a sávnak, a sáv szélességét és természetesen a kiemelés vagy vágás értékét.
Tehát itt nem csak -7 től +7 ig van skála hanem pl.
60Hz,80hz stb és széles,közepes,keskeny
középnél is 500hz,1khz,stb...
Asima EQ nál csak azt tudod hogy +-mennyi , de a freki és a szélesség fix.
Nem mondom 3sávban nem egy csoda, de nekem pont jól jött, hogy a középet lehúztam 500Hz ra és max szélességre meg a mélyet minimális keskenységre és 60hz -ra, magast is minimális keskenységre és 15khz.
Ha a magasom nem húzom keskenyre akkor 9-12khz környékén +7re kitolva torzan csipog már sok zene így meg olyan a hangzás, mintha komolyabb hangszoró lenne és ahol már meredeken romlik a filléres hangszorom ott a legtetején emeltem ki keskenyebb tartományban.
Több állítási lehetőséged van így, hiába csak 3sáv...
A kijelzője viszont ezerszer szebb a többinek(JVCnek is amit te kérdezel), az a szerencsém a kijelzővel, hogy a 25-30éves Bmw középboxa vezető felé van fullra bedöntve így szemből látom a kijelzőt. Ebben valahogy az Alpine gusztustalan...
Szerintem akkor jó lesz ez a fejegység :) köszi a válaszokat.
Esetleg azt még meg tudjátok mondani,hogy mennyiért cserélnek fejegységet?
/front 1pár, rear még 1pár, bass harmadik páááár./
ezeknél nem
itt van egy front és egy sub,másként felesleges lenne az lpf
a frontot kell Y elosztóval elosztani és mehet a 4csatonás erőbe így arról mehet hátsó hangszóró is ha van.
nem nagyon van számomra hiteles teszt neten.
néha akad pár holmi amit teszteltek pl totalcaron találni de akad köztük sok semmit mondó is.
kérdező
paramatrikus eq jelen esetben az hogy meghatározott frekvenia részeket tudsz jelszint kiemelést vagy csökkentést csinálni,ezzel tovább tökéletesítve a hangot.
kezdőknek nem ajánlott bele nyúlni bár ha jól emlékszem csak 3 sávos van benne így azt csak nem rontod el.
a basszus szint kiemelés is van benne biztos de nagyon nem érdemes kiemelni mert nem mész vele semmire.
inkább mínuszba érdemes vinni és a 0 legyen a max.
vagy ha lefelé nem lehet akkor csinálsz egy nulla állást félútra de kiemelni nem érdemes mert csak torzításba viszed a jelet.
az erősítőn van olyan hogy level vagy gain potméter,azzal kell be állítani hogy mennyi legyen a mély adott hangerőnél.
fejnél meg inkább csak elvenni belőle nem hozzá adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!