Üdv! Vettem egy autó-t de nem az eredeti tulajdonostól! Bővebben?
Ha már ilyen butaságot csináltál, akkor először is keresd fel az igazi tulajdonost, és kérdezd meg tőle, hogy rendben van-e a dolog. Ha igen, akkor a szokásos köröket fusd le: biztosítás, eredetiségvizsgálat, átírás...
Kamu kölcsönadásit ne csinálj.
Nekem is volt egy ilyen eset. Az ember azt mondta a haverjától vette, ugyanígy. Na mondom rendben akkor pont jó ha a haverja, találkozni akarok vele, hogy együtt írjunk alá. Azt mondta nem gond. 1 hét múlva kerestem, csk hümmögött hogy nem akarja hogy a haverja megtudja mennyiért kótyavetyéli el az autót, nem szeretné ha találkoznánk. Köszönöm szépen. Nem vettem meg.
Ha már ebbe belefutottál, keress egy rendőr havert, aki utána tud nézni, nem körözik-e az autót.
Mert ha igen, és kiderül hogy utólag írtad alá, magánokirathamisítást nem mérik occsóért, és még a tanókat is meghózkodják hamistanúzásért.
De tényleg a legjobb lenne ha megtalálnád az előző tulajt.
Át tudod iratni, csak fura hogy nem jelentette le, mert addig ő fizeti az adót. Én is adtam el motort, amikor megjött következő évben a csekk, reklamáltam hogy már eladtam, mondták hogy amíg le nem jelentem jogilag én fizetem az adót.:S
De nem feltétel hogy neki le kell adni. Dátum van? Ha régi dátum van akkor van valami büntető illeték is, mert 2 hét alatt el kell indítani (minimum időpontot kérni).
Kifizettél bizonyos összeget egy autóért, ami nem a tiéd, s kétes, hogy az lesz-e.
Az eladó mondott valamit, ami vagy igaz, vagy nem, de ha igaz az sem túl biztató.
Autót venni csak tulajdonostól lehet üzembentartótól, "kölcsönzőtől" nem.
Ami ebben a helyzetben biztató lehet, hogy megkaptad az autó törzskönyvét, átíratáshoz az alapvető.
Az adásvételi szerződés formailag érvénytelen, azt kellene rendbe rakni, erre leginkább úgy kerülhet sor, hogy megkeresed a valódi tulajdonost.
A leírtakból arra gondolok, hogy a törzskönyvön, forgalmi engedélyen, és az adásvételin ugyanannak a személynek a neve van feltüntetve.
Írtok egy normális adásvételit, plusz ugye kell eredetiségvizsgálat-igazolás, s rendesen átíratod az autót a saját nevedre.
Ennek vannak költségei, de amíg nincs az autó törzskönyvén a te neved, az nem a te tulajdonod.
Jövőre esedékes lesz a teljesítményadó befizetése is, kétlem, hogy azt más befizeti helyetted, te meg nem tudod befizetni, mert rendezetlenek a papírok, s ha ezt annyiban hagyod, kellemetlen helyzetekbe kerülhetsz, s már most is kérdéses, hogy minden rendben van-e az autó körül.
Ez így teljesen illegális, konkrétan okirathamisítás.
Keresd fel az eredeti tulajdonost és már ha valóban létezik a személy... akkor írjatok a mai naptól egy adás-vételi szerződést vele a kocsiról.
De az ilyen előéletű kocsikkal általában valami gond van (pl. ne adj isten lopott...), úgyhogy siess, mielőtt igazoltatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!